virtuaalitalli - a sim-game stable

WATERFALL'S GRANDIE
* kuollut 22.09.2005
Granni nukkui luotamme syksyn viimeisinä laidunpäivinä oman laumansa keskellä, kunnioitettavassa 32-vuoden iässä, vanha ja hyvinpalvellut tamma jätti jälkeensä liudan jälkeläisiä, jotka kaikki saavat jatkaa tamman upeata jalostustyötä virtuaalitrakehnereiden sekä -fwb:den kannan parantamiseksi. Grannia tulemme kaipaamaan aina yhä uudestaan..


klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

rotu: trakehner
sukupuoli: tamma
syntynyt: 09.01.2003 VHKR
kuollut: 22.09.2005
säkäkorkeus: 160cm
väri: tummanruunikko
omistaja: Kerppa, Poem's Warmbloods
kasvattaja: Anni / Waterfall's
ex-omistaja: Kerppa, ST Zeni
koulutus: Ko Vaativa B, Re 100
saavutukset: YLA3, 95 pistettä

LUONNE

Granni on perusluonteeltaan kiltti hevonen, mutta siinäkin virtaa sen verran energiaa, että sillointällöin sattuu vahinkoja tamman sitä tarkoittamatta. On kyllä tuossa asiassa tullut emäänsä, ja emänsä lailla on tälläkin tammalla niitä päiviä, jolloin ollaan säikkyjä kuin aropupu ja hankalia kuin hurjinkin ori. Granni kuitenkin on aina käsissä pidettävää tyyppiä, kunhan riimun kanssa käsiteltäessä muistaa varuuksi heittää narun turvan ylitse - ettei tamma sitten saa mieleenkään lähteä viipottamaan mihinkään suuntaan. Granni on tarhaillessa oikeastaan melko paljon välinpitämätön muita kohtaan, mutta sillointällöin sen voi nähdä rapsuttelevan jonkun kanssa. Muutenkin tarhaillessaan tamma on suhteellisen rauhallinen, mutta lähtee kyllä "leikkiin" mukaan, jos koko muu tammalauma lähtee villiin laukkaan ympäri laidunta..

Hoitaessa kiltti, ja toimii kyllä karsinassakin vapaana, mutta hiemankin huonona päivänä tuppaa pyörimään holtittomasti ympäriinsä, ja silloin on hoitajalla varpaat vaarassa, joten suosittelen kuitenkin lämpimästi ottamaan pesupaikalle jos aikoo tehdä mitään muuta kuin pelkästeen harjata tammaa. Granni yleensä "leimautuu" aika hyvin hoitajaansa, ja tietää kyllä koska sitä tullaan hakemaan, ja hörisee kauniisti karsinassansa - yleensä se myös hirnuu jäähyväiset. Satulavyötä kiristäessä tamma on hieman velmu, ja luimistelee aikalailla - ja mitä suurimmissa määrin osaa myös pullistella.. ja hyvin pullisteleekin, sillä kun satulavyön juuri ja juuri saa kiinni, niin hetken päästä kiristäessä sen saakin jo melkein vetää viimeisiin reikiin asti.

Granni on myös erittäin hyvä emätamma, ja se onkin edellisellä omistajallansa keskittynyt lähinnä varsantekopuuhiin, ja nyt vasta "vanhemmalla" iällä minä ajattelin sen kanssa vähän kilpaillakin, ja tuloksista riippuen kisaan kauan ja alan vasta sitten varsottaa, tai sitten alan lähes heti varsottamaan. Granni on kuulemma erittäin huolehtivainen emä, ja varsa ei missään tapauksessa pääse tamman valvovien silmien alta poies, vaan Granni on kyllä kokoajan hyvin selkeästi perillä siitä, missäpäin kakara milloinkin huitelee.

Granni on ratsastaessa yleensä hyvin reipas, ja pidätteitä pitää harrastaa lähes taukoamatta, varsinkin alussa ennenkuin tamma on kunnolla lämminnyt kuuntelemaan apuja. Lämmittelyssä/verryttelyssä kannattaakin työskennellä paljon erikokoisilla ympyröillä, ja harjoittaa siirtymisiä, että tietää pidätteiden varmasti menevän lävitse, ja tammakin samalla rentoutuu, kun ei tarvitse jatkuvasti roikkua suupielissä. Kouluradalla Granni on ehdoton ykkönen, ja onkin kyllä perinyt molemmilta vanhemmiltansa koulukyvyt, meneehän isä Vaativaa beetä ja emä Intermediairea.. Grannin kanssa on edetty pikkuhiljaa korkeammalle ja korkeammalle, ja katsotaan nyt, päästäisiinkö vielä korkeammalle tuossa koulutuksessa.

Esteitä mennessä Grannilla on yleensä niin kova meno päällänsä, ettei se oikein ehdi keskittyä itse hyppäämiseen, vaikka tekniikka kuitenkin tammalla on ihan kunnossa. Esteillä käytetäänkin hackamorea tai pelhameita, ihan vain hevosen kuin ratsastajankin turvallisuuden vuoksi. Granni on aina herkkä pohkeelle, istunnasta se ei paljoa välitä, ja suustakin on välillä hieman nihkeä, mutta aina mennään parempaan päin. Maastoillessa Granni on ihmeen rauhallinen, kun ajattelee, että yleensä sillä on niin kova kiirus. Mutta metsään päästessään se nauttii maisemista, ja keskittyy tarkkailemaan pusikoista hyökkääviä petoja..

JÄLKIKASVU
>> 28.06.'03 o. Magicmoon's Capitano Corelli, i. Shangri-La's Fly Away
>> 23.07.'03 t. Magicmoon's Winnie, i. >D'Ardagnan
>> 30.08.'03 o. Magicmoon's Grand Prix, i. The Perfect Storm
>> 30.09.'03 o. Magicmoon't Obelix, i. Asterix Gargo
>> 13.01.'04 t. Raspberry Shorbét SZ, i. AG Daniel
>> 12.04.'04 t. Horizon's Linette, i. Star Theme's Alfonso
>> 25.05.'04 t. Amour SZ, i. AG Daniel
>> 24.08.'04 t. Strawberry Shorbét SZ, i. Cosmonaut SZ
>> 03.10.'04 o. Tiziano SZ, i. Milyj Ashonok
>> 18.10.'04 o. Cowboy Bebop SZ, i. Classic Barcelona
>> 05.04.'05 o. Phenomenon SZ, i. Astronaute SZ
>> 05.06.'05 t. Astau de Poemé, i. WH's Admirable Max

KILPAILUMENESTYS
>> 31.08.'03 YT Mehiläinen, 90-100cm, 12/20

SUKUTAULU

isä:
Laakson Grand
ii. Dream About It iii. Moonlight's Dreamer
iie. It's Me
ie. Black Means Sad iei. Black One
iee. Meanings of Tofay
emä:
Laakson Hate Breed
ei. Miracle Maker eii. Baker's Maker
eie. My Miracle
ee. White Means Joy eei. White Zorro
eee. Joyfull


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> Trakehner.ru