virtuaalitalli - a sim-game stable

CLASSIC XENA
* k. 29.09.2007


klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

rotu: trakehner
sukupuoli: tamma
syntynyt: 20.05.2005 VHKR
kuollut: 29.09.2007
säkäkorkeus: 163cm
väri: tummanruunikko
omistaja: Kerppa, Poem's Warmbloods
kasvattaja: Anni, Classic Trakehners & Fjords
ex-omistaja: Anski, (Romadour Warmbloods?)
koulutus: Ko Vaativa B, Re 130

LUONNE

Xena on kyllä nimensä veroinen (soturiprinsessa) tamma, ehdottomasti! Sillä on paljon omaa tahtoa, rohkeutta ja temperamenttia vaikka muille jakaa. Kuitenkin tamma on ihmistä kohtaan suhteellisen kiltti ja varovainenkin tietyissä rajoissa. Se kyllä tietää paikkansa eikä yritä lähteä pomottelemaan tallin työntekijöitä - uusia ihmisiä se saattaa vähän testata jos havaitsee niissä vähääkään epäröintiä. Xena otettiin hyvin vastaan meidän tammalaumaamme ja ainakin näin alkuun se on hakenut vähän paikkaansa välillä kovistellen ja välillä jopa aavistuksen nöyristellenkin, tietäen, että lauman matriarkkojen nenille ei parane hyppiä. Varsinaisia sydänystäviä sillä ei tunnu olevan, mutta se näyttää varsin tyytyväiseltä osassaan, saa se kuitenkin rapsuttelutoverin aina halutessansa eikä sitä kuitenkaan syrjitä. Maasta käsiteltäessä Xena siis on rohkea tapaus, se ei juurikaan säiky mitään ja on varautuneen innokkaana aina tutustumassa uusiin juttuihin. Taluttaessa käyttäytyy kauniisti vaikkakin välillä pyrkiikin hieman liihottamaan turhankin lujaa vauhtia.

Hoitaessa tamma voi olla hieman kenkku, sitä kun ei voisi vähempää harjaaminen kiinnostaa, ja Xena on lisäksi herkkä kutiamaan, jolloin kannattaa hieman varoa tamman jalkoja.. Xena kun osaa olla kipakka, jos ei sen varoituksia oteta tosissaan. Tyttö ei ole ehkä se kaikkein kärsivällisin odottaja ja hetkeksikin yksin jäädessään aloittaa päänsä hurjan heiluttamisen osoittaen hyvin selkeästi, että nyt jotain tekemistä heti! Siistiminen sujuu harjannyppimistä lukuunottamatta yleensä hyvin siivosti, tamma antaa jopa klipata itsensä ilman suurempia ongelmia, mutta nyppimistä varten tarvitaan kyllä vähintäänkin huulipuristin, välillä jopa pakkopilttuu. Peseminen on toinen hieman hankalampi juttu ja Xena kyllä tietää, miten tehdä asioista mahdollisimman hankalia.. Sitkeä komentaminen auttaa, mutta jos luovutat, riemastuu tamma siitä vain entisestään.

Ratsuna Xena toimii hyvin, kunhan sen pitää kokoajan avuilla, herkkänä sekä kiireisenä. Jos sen kanssa alkaa lepsuilla, voi olla varma, ettei tamma tee mitään mitä haluat vaan saattaa ruveta varsin vallattomaksi, ja sen jälkeen kun otatkin ohjat kiukuissasi käsiisi kunnolla ja yrität saada tamman avuille, on peli yleensä jo menetetty, sillä Xena ottaa siitä yleensä sen verran pulttia, että vain pomppii paikoillaan edeten tuskallisesti poukkuroiden. Mutta tosiaan, kun pidät tamman kokoajan työssä, on se oikeinkin mukava ratsastaa, isolla ravilla ja keinuvalla laukalla varustettu herkkä ja kuuliainen tamma. Se on herkkä pohkeelle ja kädelle, muttei sitten taas istuntaa kuuntele ratkaisevassa määrin, toki istunnallakin saa hieman tehostettua muita apuja, mutta ei tammaa pelkällä istunnalla ratsasteta. Kärsivällisellä ja tarkalla ratsastamisella tamma pysyy rauhallisena ja siitä saa ulos vaikka minkänäköisiä hienouksia, niin esteillä kuin sileätäkin vääntäessä.

JÄLKIKASVU
>> 02.03.2007 ori Sioux de Poemé, i. Souvenir SZ
>> 18.06.2007 tamma Xina de Poemé, i. RH Last Revenge

KILPAILUMENESTYS
>> 30.01. Classic Trakehners & Fjords, Vaativa B:2, 17/42
>> 30.01. Classic Trakehners & Fjords, Kür Vaativa B, 6/35
>> 31.01. True Welsh Ponies, Helppo A, 9/24
>> 03.02. Schecke Ponys, Vaativa B, 18/32
>> 13.02. Stallion Hill, 90-100cm, 2/35
>> 18.02. ERJ Dinsmore, 130cm, 22/50
>> 19.02. ERJ Classic Trakehners & Fjords, 130cm, 12/21
>> 20.02. Cross Country Riders, Vaa B/Re 110/Me 100, 4/17
>> 07.03. Schecke Ponys, 120-130cm, 3/19
>> 05.10. Nelda, Vaativa B, 27/41


klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

SUKUTAULU

isä:
Henry Ion
ii. Hibernion iii. Hephaistos III
iie. Gondala
ie. Petronija iei. Petros Truvani GER
iee. Nilka POL
emä:
Classic Hexagon
ei. Devil's From Hell xx
Champion, KTK II
eii. Rapdance xx
eie. DS Night Marish Night Flight xx
ee. The Day After Tomorrow eei. Bombay Riderick
eee. Double Agent


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> Stald Petit