*16.04.2005 - 19.06.2007


klikkaamalla näet kuvat oikeassa koossa


  • englantilainen täysveritamma
  • s. 16.04.2005 VHKR
  • k. 19.06.2007
Belle oli varsana melkoinen hulivili, ja yritti aina pomottaa muita varsoja. Se on aina ollut kovin itsenäinen kaveri, ja sen kanssa touhutessa pitääkin olla todella päättäväinen, tai muuten ei yhteiselosta tule yhtikäs mittään! Bellelle on jäänyt tuo pomotus päälle, ja se onkin laumansa "varakingi".. Nyt hieman aikuisempana Belle on yhä vieläkin melkoinen hulivili ja kuumakalle, mutta päättäväisillä ja ennenkaikkea rennoilla otteilla saa tästäkin tammasta ihan mukavan. Belle on kova koettelemaan ihmisiä, ja aina ensimmäisenä uuden taluttajan kanssa se yrittää karata käsistä - ja tekeekin sen, ellei taluttaja ole ollut valppaana! Sisällä se tosin yleensä käyttäytyy melko hienosti, ei yleensä poukkoile pahemmin, vaikkakin vauhti on yleensä melkoisen reipas myös neljän seinän sisällä. Hoitaessa Belle seisoo yleensä suhteellisen hyvin paikoillaan, mutta se ei jaksa seistä kovinkaan pitkään - ja kun sitä alkaa tylsyttää karvan kiillottaminen tai jokin muu, niin tamma alkaa kuopimaan ja heittelehtimään.

Belle on melko rohkea tapaus, mutta sillä on omat kummalliset tapansa, ja jotkut asiat saavat sen paniikkiin - tai ainakin sen partaalle. Tamma ei ole yleensä moksiskaan kuljettamisesta, ja se onkin hyvää seuraa matkajännityksestä kärsiville lajitovereille. Maastossakin Belle on hyvä ja rohkea hevonen, ja sen kanssa onkin hypätty aika paljon maastoesteitä ihan vain sen takia, että se oppisi yhä vain uudenlaisiin asioihin. Bellellä on kauhun aiheet melko vähissä, mutta muovipusseista se saa aina melkoisen sätkyn. Ja raipan kanssa ei kannata lähteä ratsastamaan, sillä tamma luultavasti ottaa siitä melkoiset pultit. Satuloidessa pitää myöskin olla hyvin tarkkana, sillä tamma on liiankin herkkä sille, onko sillä satula oikeassa kohdassa, ja jos se ei ole, ja lähdet vyötä kiristämään - on tamma jossain kaukana paniikissa juoksemassa.

Ratsastaesssa Belle on energinen, ja se jaksaisi vaikka kuinka pitkään, kunhan välillä saa kävellä muutaman minuutin pitkin ohjin. Belle on myös ratsastaessa silloin tällöin kovinkin omapäinen kaveri, ja sille pitää vain näyttää taivaan merkit, jos haluaa tamman näyttävän kunnolla taitonsa. Kisapaikoilla voi silloin tällöin olla hieman noloa, jos joutuu tammaa mäiskimään raipalla jonkin aikaa - tai sitten kiskomaan suusta. Mutta se auttaa, sillä tamma kuitenkin melkoisen nopeasti tajuaa, että nyt ei kettuilla. Bellellä on mukavat, mutta hieman lyhyet askeleet, ja se kulkee hieman tikittävän tuntuisesti.

Belle on myös tuollainen yleishevonen, että se menee keskinkertaisesti niin esteitä kuin kouluakin - ja maastoesteillä se loistaa, niin kauan kun esteet eivät nouse liian suuriksi.. yleensä varsinkin esteillä se yrittää parhaanssa, kun sille on siis ensin näyttänyt kaapin paikan. Belle on helppo hevonen esteradalla, se hyppää ylitse melkein missä vauhdissa, millaisesta lähestymisestä tahansa, kunhan sille vain on näyttänyt, mistä esteestä pitäisi seuraavaksi ylitse mennä. Koulua mentäessä Belle voi olla silloin tällöin melkoisen tuskallinen, jos se ryhtyy heittelemään päätänsä, ja silloin se vain kiemurtelee, eikä kuuntele mitään apuja. Mutta halutessaan tamma pystyy suhteellisen näyttäviinkin suorituksiin..
17.01.2006 Cecilié Stud, Vaativa B, 26/27
20.01. Classic Trakehners & Fjords, 110cm, 11/15
26.01. Cross Country Riders, Vaa B/Re 110/Me 100, 7/15
30.01. Classic Trakehners & Fjords, Vaativa B:2, 2/42
15.02. KRJ FSRa, Vaativa B, 42/50
21.02. Schecke Ponys, Vaa B/Re 120/Me 110, 1/10
25.02. Schecke Ponys, Vaativa B, 2/2430.09.2006 tamma Nadya Zeni, i. Vladistoc II
01.11.2006 tamma Quiero's Ending xx, i. Quiero's Get Over It xx
22.03.2007 tamma Quiero's Bluebell xx, i. Zinnsoldat xxisä:
Danzing xx
isänisä:
Northern Dancer xx
isänisänisä:
-
isänisänemä:
-
isänemä:
Pas de Nom xx
isänemänisä:
-
isänemänemä:
-
emä:
Athyka xx
emänisä:
Secretariat xx
emänisänisä:
-
emänisänemä:
-
emänemä:
Princesse Kathy xx
emänemänisä:
-
emänemänemä:
-


© kuvat: Heste-Nettet - tekstit: Kerppa