virtuaalitalli - a sim-game stable

DRIVER'S HIGH
s. 11.01.2004 - k. 15.09.2006klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

ROTU: irish sport horse
SUKUPUOLI: ori
SYNTYNYT: 11.01.2004 VHKR
SÄKÄKORKEUS: 164cm
VÄRI: rautiaankirjava
OMISTAJA: Kerppa, RDN Hevoskasvatus
KASVATTAJA: Steve MacPherson, Irlanti
MAAHANTUOJA: Kerppa
KOULUTUS: Ko Grand Prix, Re 90


LUONNE

Draikku on luonteeltaan hieman ovela, välillä hurjaksikin ryhtyväinen, mutta yleensä melko tyynenoloinen oripoikanen. Draikun kanssa touhutessa täytyy pitää tavaroita tarkasti silmällä, eikä poikaa saa päästää tilanteeseen, jossa se pääsisi avaamaan karsinan oven tai vetosolmun tai jotain muuta vastaavaa. Se on meinaat mestari karkaamaan mahdottomaltakin tuntuvasta tilanteesta, joten oria hoitaessa varminta on pistää se käytävälle/pesukarsinaan kaksin puolin kiinni, jotta ei yhtäkkiä tarvitsisi katsella pojan loittonevaa takamusta. Draikku on hankittu meille lisäämään sport horsejen verta sekä tuomaan väriä, onhan se harvinaisen värinen, enkä tiedä, mistä kaukaa sukuun on tuo väri putkahtanut, lisäksi Draikku on oikeastaan meitin ainoa kunnolla kouluratsastukseen koulutettu sport horse, ja yritänkin metsästellä sille kouluhevosta morsiameksi - siihen asti saa poika tyytyä este- ja kenttähevosiin..

Hoitaessa Draikku osaa olla välillä kovinkin raivostuttava, kun se tylsistyy, niin silloin se kanssa tylsistyy ja keksii kaikenlaista oheistoimintaa, joka enemmän kuin ärsyttävää. Sitäpaitsi ori ei yleensä tunnu siinä vaiheessa mitään komenteluja huomaavanknaan, vaikka yleensä muuten uskookin viimeistään siinä vaiheessa, kun raippa tulee näkökenttään.. Draikku tykkää pureskella ja imeskellä asioita, ja lisäksi se mielellään repii loimiaan, joten kaikki vippaskonstit sallittu aina kun poikaa joutuu loimen kanssa pitämään! Onneksi Draikku on sentään siisti hevonen, ja siksi helppo pitää puhtaana väristäänkin huolimatta, se kun tuntuu lähes inhoavan mutaa ja kakkaisia kohtia karsinassa.. kengittäjälle Draikku on ihan ystävällinen, mutta eläinlääkäristä se pitää erittäin vähäsen, ja täytyykin keksiä aina jotain vippaskonsteja myös tässä elämän osa-alueessa.

Karsinan ovi ketjulla kiinni, tarhan portti narulla kiinni vielä salvan lisäksi ja aina vahdittava vähän pojan puuhia, kun alkaa sisääntuloaika lähestyä.. se kun saattaa tullakin itsekseen sisälle, ja siinä sitten ollaan, kun toisille oreille mahtailevaan sortuvainen Draikku pyörii pitkin tallinpihaa innoissaan tammoja hurmaten ja oreja kiusaten. Taluttaessa kuolaimet suuhun ja ketju kuolainrenkaasta toiseen leuan alitse sekä raippa mukana, ettei Draikku karkaa, vaikka jotain orinhommia päähänsä saisikin.

Ratsuna Draikku on melkoisen leppoisa, se pitää työnteosta, mutta osaa ottaa lunkisti eikä hätäile. Sen kanssa on mukava treenata vaikeampiakin juttuja, koska se ei kuumene lähes koskaan - kilpailutilanteissa sen saa mukavasti kuumenevaan niin, että se on juuri kaikkein edustavimmillaan radalle päästessä.. Draikulla on erinomaisen upeat kolme perusaskellajia, jotka on kaikki myös hyviä työstää, lyhenevät ja venyvät vaikka kuinkalailla! Draikku myös rakastaa esitellä niin äärimmäistä kokoamista vaativia piffiä, paffia sekä piruetteja, että hieman "vapaampaa menoa" vaativia lisättyjä askellajeja - varsinkin ravia! Selässä on kyllä upea tunne, kun Draikku pistää kaikkensa peliin ja yleisö kohisee sen esitellessä taitojaan..!

Draikku on melko herkkä hevonen sekä kyljistään, että suustaan, ja kotona treenatessa harvemmin käytetään minkäänlaisia kannuksia, kisoissakin vain pallopäisiä, mutta ns. pitkiä kannuksia nyt kuitenkin. Alkuverryttelyssä pitkä raippa, jolla saa takajalat hommaan mukaan, on yleensä kannattava ottaa mukaan, mutta varsinaisessa työskentelyssä sitä harvemmin tarvitaan muuhun kuin askellajien tahdittamiseen. Draikulla on myös kentällä mennessä luonnostaan korkea, kaunis muoto, mutta halutessaan sen saa kyllä menemään matalampanakin - maastossa ja esteillä se taasen menee luonnostaan hieman matalampana. Esteitä Draikku ei ole oikein koskaan ymmärtänyt kunnolla, ja sen kanssa harjoitellaankin välillä lähinnä virkistyksen vuoksi pieniä jumppasarjoja ja tehdään puomityöskentelyä. Maastossa taasen Draikku tykkää pistää jalkaa toisensa eteen, eikä sitä tarvitse laukkasuorilla kahta kertaa pyytää menemään ;)


JÄLKIKASVU

KILPAILUMENESTYS
 • 12.07.2004 Seura DEW, Intermediaire II, 7/11
 • 21.07. Seura DEW, Intermediaire II, 9/11
 • 10.08. Seura DEW, Intermediarie II, 2/6
 • 31.08. Deltan suurkisat, Vaativa A, 44/64
 • 03.09. KK Delta, Intermediaire I, 20/20
 • 07.09. KK Delta, Intermediaire I, 6/17
 • 10.10. Team ION, Intermediaire I, 7/10
 • 24.10. Team ION, Grand Prix, 7/8
 • 31.01.2005 Westfalen-yhdistys, Grand Prix, 1/19
 • 08.02. Virtuaalitalli Ionic, Grand Prix, 14/24
 • 01.03. Westfalen-yhdistys, Grand Prix, 17/26
 • 22.05. Suomenhevostalli Silmukka, Grand Prix, 5/16
 • 06.06. Faraway Estate, Faraway-CUP, Grand Prix, 40/52
 • 04.07. KK Cevalo, Grand Prix, 11/19
 • 15.07. KRJ-CUP, Nétts, Kür Grand Prix, 44/74
 • 18.07. KK Cevalo, Grand Prix, 3/19

SUKUTAULU

isä:
Driver's Choose
168cm, ish
ii. Gallant
irish draft
iii. -
iie. -
ie. Capriolét xx iei. Burgundy xx
iee. -
emä:
Valign
164cm, ish
ei. - eii. -
eie. -
ee. - eei. -
eee. -


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> Heste-Nettet