virtuaalitalli - a sim-game stable

WEST DE NOCHE
* kuollut 29.09.2007klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

ROTU: appaloosa
SUKUPUOLI: ori
SYNTYNYT: 28.03.2005 VHKR
SÄKÄKORKEUS: 149cm
VÄRI: tiikerinkirjava (n. spotted blanket)
OMISTAJA: Kerppa, RDN Hevoskasvatus
KASVATTAJA: West Life Farm
KOULUTUS: western


LUONNE

Noste on luonteeltaan melkoinen viilipytty, sitä saa törkkiä ja hörkkiä ja sille saa huutaa ja pauhata, eikä poika meinaa mitään. Välillä hieman turhauttavaakin jopa, kun ei saa minkäänlaista vastakaikua tunteilleen! Noste on kuin suomalainen mies - ei puhu eikä pukahda. Sen turvan alta saa kuljettaa tamman, eikä poika meinaa mitään, vain siinä vaiheessa, kun tamma on kiimassa, huomaa Nostekin sen. Muttei silti rupea öykkäröimään muiden orien tapaan, päästää ehkä tuskin kuuluvan hörähdyksen sieraimistaan ja keskittyy taas siihen, mitä ikinä olikaan tekemässä. Noste on todellakin perässävedettävä versio, ja sille ei tarvitse kuin riimun ja tavallisen narun, eikä ongelmia hallinnan kanssa tule tilanteessa kuin tilanteessa. Mutta toisaalta, onhan se western-hevonen ja koulutettu olemaan kuin "lehmä"..

Hoitaessa Noste keskittyy yleensä miettimään itsekseen, eikä näe eikä kuule mitään muuta, sitä saakin välillä vähän herätellä, että hei, nyt pitäisi nostaa jalkaa tai väistää tai tehdä jotain muuta. Noste on kyllä ihan mukava hevonen hoidokkinakin, mutta olisi kiva joskus saada vastakaikua, kun poika ei osoita tuntevansa sinua vielä puolenkaan vuoden hoitamisen jälkeen ;) Ruokakärryt se kyllä tunnistaa jo kaukaa ja niiden liikkeitä seuraileekin silmä kovana, mutta se ei ehkä ole se elämän tarkoitus - varmistaa, että saa ruokansa. Toisaalta, poika jää vain murheellisena katsomaan perään, jos sille ei ruokaa annetakkaan, eikä metelöi hurjana, että nyt safkaa tänne ja heti. Vedestä Noste ei pahemmin pidä, tai siis pesuista se ei pidä, sitten taasen se on oikea vesipeto kun mennään uittamaan hevosia, ja se rakastaa piehtarointia mutalätäköissä.

Ratsuna Noste on rauhallisen lempeä menijä, jonka askellajeihin voisi vaikka nukahtaa, niin pehmeitä ne ovat! Se on niin luotu western-hevoseksi, ettei siitä muuta saisi varmaankaan edes yrittämällä, ja siltä tulee kaikki hommat ihan luonnostaan, kuin perintönä esi-isiltään. Kouluttaminen etenee kauhiata vauhtia ja poika tykkää opiskelusta ja aherruksesta. Eniten Noste tosin pitää siitä, kun päästään treenin jälkeen metsään puhdistamaan kentän pölyt kavioista, tai jos mennään jollekin peltoaukealle treenaamaan juttuja. Noste onkin helposti ohjattavissa pelkällä painolla ja ääniavuilla, sitä on suorastaan upea ratsastaa! Pojalla on myös taipumuksia "estehevoseksi", se kun tykkää hyppiä ojien ja puunrunkojen ylitse metsissä mennessämme.


JÄLKIKASVU

KILPAILUMENESTYS
 • 27.07. Dahabu Arabians & Gaited Horses show board, Country English Pleasure Open, 15/23
 • 02.08. Kaurisrannan Ratsastajat, trail, 17/17
 • 02.08. Kaurisrannan Ratsastajat, western riding, 11/16
 • 15.01.2006 Angels & Demons, Cutting, 10/18
 • 15.01. Angels & Demons, Barrel Racing, 9/18
 • 15.01. Angels & Demons, Pole Bending, 9/13
 • 11.02. Schecke Ponys, halter, 7/7
 • 12.02. WRJ Riimulan Ratsutalli, helppo western horsemanship, 3/25
 • 12.02. WRJ Paint Pintocolours, helppo western horsemanship, 7/25
 • 27.02. Schecke Ponys, barrel racing, 7/7
 • 05.03. Schecke Ponys, halter, 3/10

SUKUTAULU

isä:
Senior Candy
appaloosa, 150cm
ii. Senior iii. Second
iie. Citizen
ie. Sweety iei. Swirl
iee. Orange
emä:
Arkansis
appaloosa, 146cm
ei. - eii. -
eie. -
ee. - eei. -
eee. -


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> May Ray Appaloosas