virtuaalitalli - a sim-game stable

DREWESJE SABE
* kuollut 03.03.2007klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

ROTU: friisiläinen
SUKUPUOLI: tamma
SYNTYNYT: 13.11.2004 VHKR
SÄKÄKORKEUS: 151cm
VÄRI: musta
OMISTAJA: Kerppa, RDN Hevoskasvatus
KASVATTAJA: Sabe Friesians (evm)
EX-OMISTAJA: Shira B, Aalwyn Friesians
KOULUTUS: Ko Grand Prix, Re 100


LUONNE

Deri on varsin itsekeskeinen tamma, eikä myöskään itseriittoisuutta puutu. Vahvan luonteensa ansiosta se on tammalauman johtaja ja antaa kyytiä muille mielensä mukaan. Tämä näkyy valitettavasti usein myös ihmisten seurassa, tammalle on alusta asti tehtävä heti selväksi että ihmistä totellaan. Tämäkään ei aina onnistu muuta kuin kovempia keinoja käyttämällä. Komentamisesta tamma hurjistuu usein entistä enemmän, on ilmeisesti sitä mieltä että häntä ei kommennella. Hoitajan on siis oltava hyvin itsevarma eikä Derille saa antaa yhtään periksi. Sitkeys palkitaan kyllä, Derikin alistuu joskus ja on sitten helposti hoidettava ja rauhallinen tamma jonka kanssa onnistuu kaikki hoitaminen. Harjatessa se seisoo hyvin paikoillaan, mutta varmuuden vuoksi sen voi myös sitoa kiinni. Deri ei myöskään pelkää vettä ja antaa taluttaakin itseään ihan nätisti.

Deri on koulupainotteinen muiden tammojen tapaan, ja omaa upeat lentävät askeleet. Harvemmin se vain suostuu näyttämään niitä, ainakaan ennenkuin ratsastajan kanssa on selvitetty välit. Derin selässä pysymiseen voi joskus tarvita todellista taitoa, tamma kyllä osaa kaikki konstit. Tuttujen ratsastajien kanssa se osaa kyllä tehdä asiat kauniistikin ja on upea ratsu joka osaa paljon asioita, ja vastaa herkästi apuihin. Tamman meno on yleensä energistä ja se hermostuu usein liiasta saman asian toistamisesta tai paikallaan olosta. Esteillä Deri on hyvä hyppääjä, pienillä radoilla se jopa loistaa. Joskus tammaa ei tosin huvita lainkaan hypätä, ja silloin se vetää jarrut pohjaan ihan esteen edessä. Maastossa Derin vauhti triplaantuu, ja ratsastajalla on todella järjen lähtö lähellä. Deri haluaa tietysti kulkea jonossa ekana, ja vetää joukkoa vauhdilla.

Derin isä on suurikokoinen, hienosti kouluradoilla menestynyt ori Sabe-siittolasta Alankomaista. Deri on selvästi perinyt isänsä liikkeet ja taidon kouluratsastukseen. Tamman emä puolestaan on siittolan kantatammoja ja saanut monia hienoja varsoja. Derin emä on luonteeltaan hieman pippurisempi ja energisempi tapaus.

Luonne Shiran käsialaa..


JÄLKIKASVU

KILPAILUMENESTYS
  • 18.06.2005 KRJ Kaviopolku, Vaativa A, 1/50
    19.06. KRJ Tähtiniitty, Vaativa A, 8/25
    21.06. KRJ KK Serenity, Kür Grand Prix, ???
    29.06. KRJ Bergvallens, Intermediaire I, 15/30

SUKUTAULU

isä:
Saling III
ii. Abram Eade iii. -
iie. Dieuw Zwart
ie. Heable iei. Ilabeke Haan
iee. Walkje
emä:
Lambert Sabe
ei. Cutske I eii. Elbert Duert
eie. Marije
ee. Meander eei. Ysbrãn Cryt
eee. Beauwe


© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat >> Airborn Friesian Farm