WW Avaldo eli monipuolisen elämän, jätti monta hyvää jälkeläistä ja jaksoi vielä vanhoilla päivillänsä vähän kujeilla.. WW Avaldo lopetettiin kunnioitettavassa 27-vuoden iässä, kun paikat alkoivat pikkuhiljaa pettämään, Avaldoa jäävät kaipaamaan omistaja, tallin väki sekä jälkeläiset.

* rotu: trakehner
* sukupuoli: ori
* syntymäaika: 13.7.2002
* kuollut: 19.10.2004
* säkäkorkeus: 165cm
* väri ja merkit: harmaankimo
* omistaja: Kerppa / Siitostalli Zeni
* kasvattaja: Whitewood
* ex-omistaja: Wirtual W
* koulutus: Ko Helppo A, Re 130cm


klikkaa kuvat saadaksesi ne värillisiksi sekä suuremmiksi


Vallu on jo varsasta asti ollut erittäin leikkisä, aina pikku kujeet mielessä :) Vallulla on hyvä huumorintaju ja hoidettaessa ori saattaa keksiä kaikenlaista pientä piristystä omistajalleen. Ainahan se on Vallun mielestä ihan viatonta, mutta kyllä herran kanssa kannattaa pitää huumorintaju muistissa ja pysyä itsekin leikkisällä tuulella :) Vallu on päivittäin pirteä tapaus ja se tulee hyvin toimeen muiden kanssa, eikä aiheuta suurempia hämminkejä.

Vallu on luonteeltaan melko vaatimaton ja kiltti. Tottunut käsittelyyn eikä paljoa ala ihmettelemään kun sitä tullaan harjailemaan. Rakastaa kun kieltä rapsuttelee ja silittää. Muutenkin niin Vallu on melkoinen kieli-friikki. Se osaa jo tervehtiä kielellä ja tietää miten annetaan märkiä kielipusuja (nimim. aina märkä naama). Muutenkin kannattaa jättää vakavamielisyys kotiin kun tulee Vallun lähelle - sillä sen kodissa ei auta karjuminen tai hermojen menettäminen - usko pois sitäkin on kokeiltu. Me ei todellakaan päästy mihinkään puusta pidemmälle tämän hepan kanssa sillä se vaan ei reagoinut mihinkään, ihan kuin olisi elänyt omassa pienessä vaaleanpunaisessa maailmassa. Sitten keksittiin ottaa avuksi naksutin, ja nyt sujuu jo paljon, paljon paremmin - oikeastaan niin hyvin että Vallu osaa jo kaikennäköistä temppua tehdä naksuttimen avulla.

Taluttaessa Vallu puhkii ja puhisee, riehuu ja ilakoi. Tästä tunnistaa ainakin terveen hevosen. Varsinkin tarhassa juokseminen ja pukitteleminen on Vallusta varmasti parasta ja se vetääkin helposti muut hevoset mukaansa leikkiin. Ikuinen varsa ulkona, mutta kukapa sitä jaksaisi yksin leikkiä - ei kukaan. Mainittakoon myös että syksyn ja kevään tullen kuralätäköt ja kaikenlaiset lammikot tarhassa ovat Vallun ehdoton kakkospaikka riehumisen jälkeen. Herra tuntuu rakastavan piehtaroida kuralätäkössä niin että varmasti ei tarhasta haun aikaan ole tunnistettavista.

Vallu on erittäin mielenkiintoinen. En keksi muutakaan sanaa millä kuvailisin tätä kokemusta paremmin. Askel on aika keinuva ja mukava istua ja koulukiemuratkin sujuu suhteellisen hyvin, mutta hyppytyyli on mitä erikoisin varsinkin kun ottaa huomioon että Vallun isä on edesmennyt upea esteratsu, Valdosta. Silti, Vallun hyppytyyli on jotain aivan omalaatuista (mutta kyllä se yli menee eikä edes rimaa hipoen) - etujalat poika lyö alle sivuun joten jos hypätään hokeilla niin kainalot on aina auki, ja takajalat se vetää niin koukkuun ja alle että kerran (lähtiessään liian aikaisin tasa-okserille) Vallu otti puomin mukaansa yli esteen. Nyttemmin on opittu olemaan hieman varovaisempi.

Vallu on oikea monitoimipommi. Herra hyppää todella hyvin ja estekentillä se ei jää vätystelemään vaan innostuu helposti hyvään vauhtiin kunhan esteet ovat pienet ja paineet alhaiset. Myös koulu sujuu kunhan Vallu vain innostuu, etenkin väistöt ja taivutukset ovat Vallun mieleen ja ne sujuvatkin varsin kehuttavasti. Maastossa Vallu on tasaisen varma tallaaja lukuun ottamatta sitä että herralla on pahana tapana potkia muita hevosia, jos ne tulevat liian lähelle.

Luonteesta kiitos Evalle.


22.04.'03 t. Dolce Vita W, e. Barame Caltic Z
29.07.'03 t. Fireflite W, e. Taikajoen Daphne
23.09.'03 o. CW Punk's Dead, e. Darshwana
20.01.'04 t. Secret Orchid SZ, e. Magic's La Pirouette
24.01.'04 o. Silppur's Neither, e. Lorféllo
31.01.'04 o. AG's Funny Somersault, e. Golden Evelyn
11.02.'04 t. Sweet Honey SZ, e. Waterfall's Grandie
18.02.'04 o. GM's Asparagus, e. Des Lumen' Reizend
01.04.'04 o. Waterfall's Grapevine, e. WF Gripping
01.04.'04 o. Waterfall's Gravity, e. WF Gripping
23.06.'04 t. Thin Red Line SZ, e. Starl White Line
17.07.'04 t. Ocean White Mermaid SZ, e. Sunrise's Caro Menta
25.10.'04 o. Astronaute SZ, e. BRK Ginny
30.10.'04 t. Thin White Line SZ, e. Starl White Line


21.12.'03 KERJ Agave Sport Horses, He A-120-110, 10/25
15.03.'04 NJ Siittola Waterfall, trakehneroriit, JS


i. Valdosta ii. Lamar iii. Adreoste
iie. Logarhytm
ie. Deontae iei. Dominic
iee. Fanny Finnigan
e. White Amethyst ei. Flamesco eii. Flame Up
eie. Mestanie
ee. Wiorella eei. Wirremont
eee. River Sorel      

layn © Kerppa. suunniteltu resoluutiolla 1024*768 Mozilla, kuvien © Reg Corkum, Shannon Brinkman