ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

BIAGINO v.d. DJOEHEM

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Biagino v.d. Djoehem - VH04-064-4153
# lipizza, ori
# syntynyt 04.05.2008 YIL (ikä)
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Djoehem
# ruunikonkimo, 159cm
# ko Vaativa A, re 80, vaativa valjakko
# koulu-/valjakkopainoitteinen, siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Pinokkio on rempsakkaluontoinen oripoika, joka kaipaa auktoriteettia, mutta osaavissa käsissä toimii kuin mikä tahansa muukin hyvin koulutettu hevonen. Se on rohkea, utelias ja hieman kovapäinen, ei ehkä se kaikkein nopein oppimaan, mutta kerran asian opittuaan se tekee sen aina parhaansa mukaan. Orin kanssa toimiessa ei tarvita ketjunarua kummempaa talutusvälinettä, kunhan on tehnyt herralle selväksi sen, että kumpi on päättävä elin, toki tämä eloisa herra esiintyy tammoille, mutta tietäessään olevansa tiukan komennon alla se ei pyri mihinkään kaulan kaartamista, askeleen kevenimistä ja pientä hörinää kummempaan toimintaan. Tallin käytävällä hoidettavana seistessään Pinokkio saattaa välillä olla rauhaton ja varsinkin ongelmana on kuopsuttelu, mutta jos tallissa on rauhallista, eli käytännössä päivällä kun muut hevoset ovat ulkona, seisoo tämäkin poika paikoillaan sen kummempia stressaamatta ja pörhöilemättä. Ihmistä kohtaan ei ori ole missään nimessä paha, mutta se saattaa ajoittain olla hieman innokas rapsuttelija ja ottaakin hampaansa käyttöön, kun pääsääntöisesti se kyllä tietää, että ylähuulella voi "rapsuttaa" hoitajaa takaisin, mutta onneksi se ei ota nokkiinsa, vaikka sitä komentaisi terävästikin hampailla rupsuttelusta. Rauhallisessa tilanteessa tämä rempsakka herra muuttuu varsinaiseksi halinalleksi ja se onkin pohjimmiltaan hyvin rakastava ja erityisesti rakkaudenkipeä!

Pinokkio rakastaa pitkiä ja reipastahtisia maastolenkkejä ja välillä leikittelenkin ajatuksella osallistua sen kanssa matkaratsastuskisoihin, mutta se jää nähtäväksi. Energiaa siis löytyy, mutta kyllä herra osaa myös keskittyäkin kun kentällä puurretaan jonkun asian parissa. Sen kanssa saa hyvin aina kulumaan treenit kun opetellaan jotain kesken jäänyttä asiaa, koska kuten jo edellä mainitsin, ei tämän herran mieleen uudet temput jää ihan ensimmäisestä kerrasta. Pinokkiolla on kuitenkin rotuunsa nähden melko hienot askellajit, näyttävät siis, ja sen kanssa olisi ainakin askellajiensa puolesta varmasit mahdollista päästäkin vielä vähän pidemmälle koulutuksellisesti. Herran kanssa on myös paljon ajettu valjakkoa ja kärryjen edessä se kulkee helpommin täysin rentona kuin mitä ratsastettuna, mutta siltä sitten taasen helposti uupuu luontainen eteenpäinpyrkimyksensä siinä hommassa, tämän takia sen kanssa enemmän treenaillaankin ihan selästä käsin. Pinokkio on kohtalaisen herkkä pohjeavuille, ei ihan niin herkkä suustaan ja painoapuja se ei tunnu kuuntelevan lähes ollenkaan, äänen kanssa se kuitenkin on hyvin tarkkaavaisena ja tekee hienosti asiat jopa ihan vain juoksuttaessa ilman mitään raippoja.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

27.11.2008 tamma Lavra Radon, e. Lisbon Radon

astutusmaksu 250v€, varsamaksu 300v€ elävästä varsasta
käytössä lipizzatammoille, sopimuksen mukaan myös muunrotuisille

Belinos v.d. Djoehem
158cm, kimo
lipizza

Beltrame AN
157cm, kimo
lipizza

Bohóc
lipizza
Lottie
lipizza
Renea Gemini
158cm, kimo
lipizza
Maestro Gemini
lipizza
Reggel
lipizza
BDF Anica
155cm, kimo
lipizza
Branislav
163cm, kimo
lipizza
Danijel
lipizza, EVM
Ksenija
lipizza, EVM
Rozalija M
157cm, kimo
lipizza
Domen
lipizza, EVM
Julijana
lipizza, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

KRJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0
VVJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 2kg 2kg 3kg
PRIX 1,5l 1l 1,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,5l    
KIV. 1dl - -
  • sateella ja -5-+5 asteen lämpötiloissa siniharmaa sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä sinimusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • etusiin pintelit pihalle

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Kido, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Kido, thanks for Your permission..