virtuaalitalli :: a SIM-game stable

etusivulinkki
virtuaali@kerppa.net
hevoslinkki            kasvatitlinkki            astutuslinkki

virtuaalihevonen :: a SIM-game stable

Charmyard Memphis xx

YLA3 - XLA III - ERJ II

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

rotu - englantilainen täysiverinen
sukupuoli - ori
syntynyt - 04.12.2010 (20v. 01.11.2014)
täytti 3-vuotta - 27.04.2011
säkäkorkeus - 168cm
väri - musta

kasvattaja - Charmyard Stud
omistaja - Kerppa (VRL-00631), Siittola Quiero
taso - ko Helppo B, re 140
painotus - esteratsastus
saavutukset - YLA3, 73p. - XLA III, 65p. - ERJ II, 92,5p.
rekisterinumero - VH11-006-0040


© Hengststation Voelz

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Energinen kaveri tämä Eetu, mutta silti ihan mukava käsitellä, kunhan vain on ensin pojalle kaapin paikan saanut näytettyä. Eetu tulee toimeen muiden orien kanssa ihan kivasti toimeen, vaikkakin täytyy aina tietenkin yrittää vähän uhitella, ja tammoille esitetään lennokkaita askelia ja kaulan hienoa kaarta ;) Eetu on sellainen esiintyjähahmo, joka rakastaa huomiota, rapsutuksia ja poseeraamista. Kisoissa palkintojenjaossakin se seisoo aina pää korkealla, kaula kaarella ja on oikein esiintyväinen!

Hoidettaessa Eetu käyttäytyy yleensä siivosti, pientä kurkkimista ja hirnumista lukuunottamatta. Eetu ei pidä kovasta harjauksesta eikä nyppimisestä, ja osoittaakin aina mieltään luimimalla ja ilmaa näykkimällä, jos otteet ovat liian kovakouraiset. Eetun etupäätä saa myös satulaa laittaessa hieman tarkkailla, sillä pojalla on herkkä nahka kainaloista, ja jos se menee vähääkään rypylle satulavyön alla, ei Eetu voi sellaista kipua kestää.. Pesusta Eetu taasen tykkää kovasti, ja sitä saa letkutella päähänkin (tietenkin korvia varoen) ihan armotta, eikä jätkä siitä mitään meinaa.

Taluttaessa Eetu on yleensä hyvin käsissä pysyvää sorttia, kunhan muistaa vain pistää ketjun suuhun ja ottaa valppaan asenteen mukaan. Sillä Eetu saattaa jotain mielenkiintoista nähdessään yrittää mennä sitä tutkimaan. Eetu myös tykkää esiintyä tammoille, ja tykkäisi myös päästä tammoja vähän nuuskaisemaan, että tarkkana saa välillä olla. Kisapaikoilla mieluiten talutus suitsista, sillä poika innostuu usein kisapaikoilla hieman jyräksi.

Eetu on suhteellisen herkkä ratsu, se uskoo hyvin ohjaa ja pohjetta, mutta painolle se on lähes immuuni. Eetun kanssa on kivaa mennä jopa harjoitusravia, sillä sen askeleet ovat mukavan joustavat, ja satulassa jopaa pysyy. Koulua Eetun kanssa nyt ei kovin hirveästi harrasteta, vain muutaman kerran viikossa, muuten orilla maastoillaan, mennään puomeja tai hypätään. Kouluratsastuksessa kun Eetu herkästi jännittyy.

Hypätessä Eetu käyttäytyy rauhallisesti, katsoo tarkkaan hyppypaikat, ja tekee melkopitkälti niinkuin selässäolija pyytää, vaikkakin yleensä lisää vähän omaa mielipidettään reagointiin. Eetu on hyvä hevonen hypätä, sillä sen kun ohjaa esteelle kunnolla, niin se myös mitä luultavimminkin siitä ylitse menee. Harvemmin pudottelee, sillointällöin saattaa vähän kolistaa, mutta ei mitään pahempaa. Maastossa on energinen, mutta jaksaa melko hyvin odotella lupaa mennä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

30.05.2011 tamma Quiero's Leonette xx, e. Farleigh Lenora xx
20.06.2013 tamma Art Foxx Wilde, e. Crim Dywysoges
24.02.2014 tamma Graveyard Cherry, e. Mulberry Kokonut
26.02.2014 tamma Quiero's Epigraph xx, e. Quiero's Eternity xx
20.06.2014 tamma Escorant Ceres xx, e. Primo Eris xx
10.09.2014 ori Young Hollywood xx, e. Go Sassy SWA xx
28.10.2014 tamma Sparkling Diva xx, e. Diva-Off xx
05.11.2014 tamma Caral Psychogenesis xx, e. Psychedelia Feig xx

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

i. Faraol de Trans xx
169cm, musta
KTK III
ii. Transe de MaBoul Gibet xx
158cm, tummanpunaruunikko
iii. Mêlé Maboul xx
EVM
iie. Transe de Rescapé xx
EVM
ie. Farao Princess xx
168cm, tummanruunikko
iei. LoverBoy xx
EVM
iee. Horsegirl xx
EVM
e. Angel's Willia Million xx
167cm, punaruunikko
ei. Hopalong Riquett xx
175cm, tummanruunikko
eii. Aqvida xx
EVM
eie. Minuett xx
EVM
ee. Mirabella Million xx
170cm, punarautias
eei. Brilliant xx
EVM
eee. Tsinja xx
EVM

iii. Mêlé Maboul xx oli korkeudestaan (159cm) huolimatta näyttävä mustanruunikko ori. Se syntyi menestyneistä laukkavanhemmista suurin odotuksin, mutta ei lopulta osoittanut lahjakkuutta laukkaradoille. Muutaman risulähdön kilpailtuaan se myytiinkin kenttäratsuksi lahjakkaan nuoren ratsastajan alle. Ori oli melko sävyisä luonteeltaan, ainakin rotuisekseen, ja se yritti kyllä aina kaikkensa, vaikkei täysin olisi osannutkaan tai ymmärtänyt pyyntöjä. Kuuma se oli ja rakasti kyllä mennä kovaa, mutta pysyi aina hallinnassa, eikä pahemmin harrastanut edes muille hevosille isottelua. Uuden omistajansa kanssa se kilpaili aina 2-tähden tasolle asti ja isoimmat menestymiset tulivat nuorten arvokilpailuista sekä muutamista avoimista kansallisista kilpailuista. Jalostukseen ori hyväksyttiin niin ratsuponeille kuin täysiverisillekin ja sitä käytettiin tasaisesti läpi vanhuusvuosien, muttei ollut koskaan mikään supersuosikki tammanomistajien keskuudessa. Jälkeläisistä löytyi silti hienoja suoritushevosia lajiin kuin lajiin, varsinkin ponipuolella, mutta muutamia täysiverijälkeläisiäkin kisattiin isoihin luokkiin asti ja on käytetty jatkojalostukseen.

iie. Transe de Rescapé xx oli myös pienikokoinen hevonen, korkeutta tällä punarautiaalla tammalla oli vain 156cm. Tästä huolimatta se kilpaili laukkaratojen "pikkukierroksilla", olematta koskaan kirkkainta kärkeä, mutta yleensä kuitenkin kärkeä hätistellen. Se keräsi kohtalaisen voittosumman tililleen ja siirtyi 6-vuotiaana jalostukseen. Tammalle käytettiin monipuolisesti sekä ratsu- että laukkaoreja, sillä omistajat olivat kiinnostuneita myös ratsupuolesta. Tamma varsoi 6 varsaa, mutta näiden lisäksi sitä yritettiin monet muutkin kerrat tiineeksi, usein tamma kuitenkin joko loi tiineyden puolivälin paikkeilla tai jäi alustaan tyhjäksi. Luonteeltaan tämä hevonen oli melko tammamainen, kipakkuutta ja energisyyttä löytyi, jonka lisäksi se kyllä ilmaisi itsensä selkeästi jos tunsi kokeneensa vääryyttä.

iei. LoverBoy xx on vanhaa ratsusukua edustava hevonen, tämä esteratsu oli 171cm korkea ja väriltään ruunikonkimo. Kapasiteettia sillä riitti aina 150-radoille asti, mutta aina ei ollut helppoa löytää sopivaa ratsastajaa hevoselle. Sen omistaja ei itse ratsastanut ikinä oria, vaan tarjosi sitä lahjakkaille ratsastajille kilpailtavaksi, mutta hevosen iso laukka ja hieman omintakeinen hyppytyyli hieman rajoittivat innokkaiden määrää. Luonteeltaan hevonen oli reipas, rohkea ja itsenäinen, välillä se oli sitä mieltä, että osaa itse paremmin radan, mikäli ratsastaja oli hiemaakaan epävarmempi jossain kohtaa. Jalostukseen ori hyväksyttiin melko kivoin rakennepistein 8-vuotiaana ja suorituskykynsä se olikin siihen mennessä jo näyttänyt kilparadoilla. Pääasiassa ori oli suosittu risteytysjalostuksessa ja sitä käytettiin paljon puoliveri- ja sport horse-kasvatukseen, joissa se mukavasti toi jälkeläisiinsä hyppykapasiteettia sekä hienoa laukkaansa. Täysiverijälkeläisiä se sai ainoastaan 11, joista 4 ruunattiin, yksi pysyi orina ja jatkoi isälinjaansa, loput olivat tammoja.

iee. Horsegirl xx oli tamma, joka astutettiin kahdesti LoverBoyllä, molemmat pariskunnan jälkeläisistä olivat tammoja. Horsegirl itse oli 165cm korkea hyvin kevytrakenteinen tummanruunikko tamma, joka syntyi isohkossa siittolassa ja nuoruusvuosien kyvyt esiin-tyylisiä tapahtumia lukuunottamatta ei ulkomaailmassa näyttäytynytkään. Sillä oli kohtalaiset liikkeet ja hyvä hyppykyky, luonteeltaan se oli hieman arvaamaton ja itsepäinen, jonka vuoksi sitä ei loppujen lopuksi jaksettu ruveta ratsuttamaan, vaan siirrettiin tämä luonteikas tamma suoraan jalostukseen. Se ehti tehdä viisi varsaa ennenkuin kuoli harmillisesti pian viimeisen varsan syntymän jälkeen. Varsansa olivat järkevämpiä ja yhteistyökykyisempiä luonteeltaan kuin mitä emänsä ja ne olivat pääsääntöisesti hyviä kilparatsuja, joten tamman menehtyminen oli melkoinen takaisku omistajilleen.

eii. Aqvida xx oli hyvähermoinen, utelias ja luottavainen ori, joka jaksoi olla kärsivällinen myös hieman tottumattomienkin käsittelijöiden kanssa. Mahtavasta luonteestaan huolimatta se oli kovan tason kilpahevonen kilpaillen aina neljän tähden kenttäluokissa asti ja tienaten itselleen jopa muutaman sijoituksen arvokisoista. Sen nopeuskestävyys oli huippuluokkaa, jonka lisäksi hyppytyyli ja -kapasiteetti varmistivat sen, että maasto-osuudella ori otti aina huipputulokset ja kiri hieman vaatimattomampia kouluosuuksia tällä. Esteillä se oli tarkka ja nopea, tiputteli harvoin. Luonteensa ja kapasiteettinsa takia tämä 172cm korkea mustanruunikko ori nautti myös melkoista suosiota jalostuksessa, ollen aikansa käytetyimpiä ratsuoreja. Osa sen jälkeläisistä kilpaili jopa laukkaradoilla risuluokissa, mutta pääasiassa se jätti jälkeensä hyvin käsiteltävissä olevia jokapaikan höyliä, jotka olivat myös useimmiten viimeisen päälle olevia ruusukehaita. Kokoa ja näköjä jäi myös jälkeläisiin.

eie. Minuett xx kilpaili niin koulua kuin kenttääkin, kentässä helpohkoja luokkia, koulussa jopa hieman vaativampiakin. Tämä 169cm korkea rautias tamma omasi rotuisekseen hienon ravin ja askellajit noin muutenkin, jonka lisäksi se oli rakenteeltaan hieman puoliverimäinen, joka ehkä edesauttoi sen kykyä koota itseään kouluratsastuksen vaativalla tavalla. Luonteeltaan se oli säpäkkä ja reaktiivinen, muutoin kiltti. Kerran kilpailuiden maasto-osuudella se sitten kaatui veteen hypätessään ja rikkoi toisesta etusestä jänteensä, jonka jälkeen se siirrettiin suosiolla jalostukseen vian ollessa niin suuri, että ratsuksi kuntouttaminen olisi ollut hyvin epävarmaa. Siitostammana Minuett oli huolellinen ja taitava, ehkä jopa hieman turhan suojeleva varsojaan kohtaan, mutta se jätti hyvää materiaalia jälkeensä niin jalostusta kuin kilpakäyttöäkin ajatellen.

eei. Brilliant xx oli 169cm korkea ori, väriltänsä rautiaankimo. Sillä oli iso ego ja käytökseltään se oli juuri sellainen, kuin ihmisten kauhukuvat oreista ovat. Etenkin parin vuoden jalostukseenkäytön jälkeen se rupesi olemaan jo jopa vaarallinen, jonka jälkeen omistajat päätyivätkin ruunaamaan sen. Komea se oli vielä ruunaamisenkin jälkeen, mutta luonne tasoittui sentään edes sen verran, että sen kanssa työskenteliminen muuttui taas mahdolliseksi ja turvalliseksi. - yhä vieläkin se oli melko kuumuva ja reaktiivinen. Ruunauksen jälkeen sitä ruvettiin vasta varsinaisesti koulimaan ratsastuksen saloihin ja siitä saatiin ihan menevä pikkuluokkien suorittaja. Luonteensa takia sitä ei edes yritetty isoille radoille, koska päivän fiiliksestä oli paljon kiinni kuinka hyvin se oli ratsastajansa hanskassa ja tulostaso toki myös samanmoinen - oli niitä pohjanoteerauksia, monenmonituista hylkäämistä radoilta, mutta myös kärkipään sijoituksia.

eee. Tsinja xx on itäeurooppalaista kasvatustyötä ratsuhevospuolella ja se tulee perinteikkäästä valtionsiittolasta, jossa se edusti tunnettuja ja arvostettuja linjoja. Tamma myytiin isolla rahalla jenkkeihin kilparatsuksi estepuolelle 3-vuotiaana, muttei koskaan kuitenkaan täysin lunastanut sille asetettuja odotuksia. 170cm korkuinen rautias läsipäinen tamma oli kyllä mahtava luonteeltaan, kipakkuudesta huolimatta yritteliäs ja taipuvainen, ominaisuuksiltaan nopea ja ketterä, mutta jostain syystä ratsstajan kanssa ei vain esteet maistuneet kovin suurilla korkeuksilla. Se siirrettiinkin junioriratsukoiden renkaaseen ja kilpailikin useamman kilpauransa alkutaipaleella olevan kanssa 120-130-luokkiin asti. Vanhoilla päivillään se teki kaksi varsaa, joista toinen ruunattiin ja kilpaili mukavasti keskivaativissa esteluokissa, toinen on Eetun emänemä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa
(linkki VH-sivulle perustiedoissa, sieltä näkee statistiikat)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2315.27
Nopeus ja kestavyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2652.47
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Hevonen on esteratsastuksessa vaikeustasolla 9

27.01.2012 ERJ Koston Suomenhevoset, 140cm, 35/50
28.01.2012 ERJ Koston Suomenhevoset, 140cm, 21/50
29.01.2012 ERJ Koston Suomenhevoset, 140cm, 39/50
30.01.2012 ERJ Koston Suomenhevoset, 140cm, 4/50
31.01.2012 ERJ Koston Suomenhevoset, 140cm, 22/50
01.02.2012 ERJ Koston Suomenhevoset, 140cm, 43/50
27.09.2012 ERJ Maple Creek Pony Club, 130cm, 30/38
28.09.2012 ERJ Thorn Inc., 130cm, 10/47
28.09.2012 ERJ Thorn Inc., 140cm, 13/39
07.10.2012 ERJ Riot Ponies, 140cm, 13/40
08.10.2012 ERJ Riot Ponies, 140cm, 10/40
15.10.2012 ERJ Hayes Stable, 130cm, 38/62
15.10.2012 ERJ Hayes Stable, 140cm, 17/63
22.10.2012 ERJ Solo, 140cm, 8/40
23.10.2012 ERJ Solo, 140cm, 13/40
24.10.2012 ERJ Solo, 140cm, 21/40
25.10.2012 ERJ Solo, 140cm, 8/40
25.10.2012 ERJ Yedida, 130cm, 4/30
26.10.2012 ERJ Solo, 140cm, 37/40
04.11.2012 ERJ Guards Hingstar, 140cm, 13/30
11.11.2012 ERJ Raden Stal, 130cm, 24/30
12.11.2012 ERJ Raden Stal, 130cm, 19/30
13.11.2012 ERJ Raden Stal, 130cm, 26/30
14.11.2012 ERJ Raden Stal, 130cm, 6/30
15.11.2012 ERJ Raden Stal, 130cm, 27/30
30.11.2012 ERJ Jade Dressage, 140cm, 44/50

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

03. maraskuuta 2014
Eetu odotteli tarhansa portilla hieman kärsivän näköisenä jäätävässä tihkusateessa, kun menin sitä sisälle hakemaan. Sillä meinasi olla melkoinen hoppu ja täytyi hieman komentaa jotta malttoi odottaa meikäläisen mukanapysymistä.. sisälle päästyä vauhti hieman rauhoittui ja suuntasin kulkumme pesukarsinalle. Orin loimi oli melko kurainen ja suihkutinkin sen ensimmäisenä puhtaammaksi ennen riisumista - samalla toki huuhtaisin myös jalat puhtaaksi. Jätin Eetun odottelemaan siksi aikaa kun vein melko raskaaksi käyneen loimen kuivaushuoneeseen ja orin luokse palatessa nappasin muutaman harjan sekä siistimisvälineet mukaani. Niskatukka oli melko kosteaa, mutta pääasiassa korkeakaulainen loimi oli pitänyt herran kuivana ja lämpinämä, joten pyörittelin suan kanssa sen lävitse, keskittyen niihin paikkoihin, joista tuntui selkeästi kutiavan. Häntään en pahemmin viitsinyt koskea, sen verran kurainen se oli, joten otin letkun taas käteeni ja huuhtaisin myös hännän puhtaaksi ja suihkuttelin hieman karvanselvitysainetta perään. Kun siirryin nyppimään harjaa, rupesi Eetulla ilme happanemaan, mutta seisoi sentään jotakuinkin paikoillaan siitä huolimatta, eipä siinä kauhiata siistimistä ollut nyt, kun olen yrittänyt pitää tukat taas kuosissaan hevosilta. Lopuksi vielä saksin vähän jalkokarvoja niiltä osin kun ne riittävän kuivia siistimiseen olivat ja sitten vein orin vihdoin syömään iltaruokiaan.

27. tammikuuta 2012
Ei mennyt Eetun ensimmäiset estekilpailut ihan putkeen, vaikka sen kanssa on jonkunverran jo matkusteltu ja käyty erilaisissa tilanteissa, niin ilmeisesti kisahumu oli vain liian jännittävää. Matka meni vielä ihan hyvin, mutta heti kilpailupaikalla autosta purkaessa rupesi ori jännittymään. Vähän sentään auttoi, kun otin sille heinäverkon kopin kylkeen, josta voi nyhtää itselleen syötävää, mutta ei paljoa sekään helpottanut. Verryttelyssä meno oli aika pingottunutta jo heti käynnissä, yritin tehdä mahdollisimman paljon väistöjä ja ympyröitä rentouttaakseni poikaa ennen raviin siirtymistä. Ravissa menikin jo paljon rennommin, mutta melkoista kyttäilyä oli ja vähän piti huudellakin, välillä jopa joku huusi vähän takaisinpäinkin. Laukkaan päästyämme rupesi ori jo vähän keskittymään, etenkin kun pääsi hyppäämäänkin, se sentään rauhoitti vähän omaakin mieltä - ehkei tämä ihan katastrofireissu olekaan! Jännittämisen huomasi kyllä hyppytyylistä ja epävarmuudesta, ei meinannut ori luottaa apuihin ja tuppasi välillä tekemään omia ratkaisuja ponnistuspaikan suhteen, vaikka selkeästikään ei ollut täysin kyvykäs arvoimaan asiaa tällä kertaa itse. Radalle kun päästiin, piti taas hieman huudella ja stepata, mutta sain kuin sainkin morjestettua tuomarit ja saatiin lähtölupa. Ensimmäinen puomi hieman kolisi, mutta pysyi kannattimillaan, siitä Eetu vähän terästäytyikin ja muutama seuraava este meni hienosti. Sarjalla askeleet menivät sekaisin ja toisena olleesta okserista lenteli useampikin puomi, samoin sitä seuranneesta pystystä. Kaksi pudotusta, ei vielä paha. Vauhti vain meinasi kiihtyä sen verran, että ratsastajaa meinasi ruveta hirvittämään ja vielä toisiksi viimeisellä esteellä otettiin yksi puomi alas. Tulos kolme pudotusta ja häntäpään sijoitus 35/50.

30. maaliskuuta 2011
Kävin tänään juoksuttamassa oripoikia ja tekemässä vähän talutusharjoituksia. Eetu oli virkeällä tuulella ja alkuun sai muistutella kokoajan, että miten narussa kuuluukaan kulkea - vähän jopa pisti pientä poikaa kiukuttamaan, kun ei voinut tehdä oman päänsä mukaan. Harjoiteltiin ensin narun päässä peruuttamista, etu- ja takaosan väistämistä ja lopuksi nostin vielä kaviot yksitellen. Eetulle tuntuu takaosan väistäminen olevan välillä ylivoimaista, jollain tapaa epämieluisaa, mutta kyllä se onneksi aina lopulta väistyy ja kunhan alkuun saadaan homma, väistää se vaikka kuinka pitkälle. Kun suurinpiirtein olin varma että hallinta toimii, heitin juoksutusvyön selkään ja laitoin sivuohjat melko löyhälle ja riimuun kiinni. Ei olla vielä montaa kertaa harjoiteltu juoksutuksessa kulkemista, mutta tuntuu jo aika hyvin Eetu sisäistäneen, miten siinä toimitaan. Meni aika kauniisti ympyrällä eikä edes pyrkinyt paljoa kaahottamaan, uskoo myös raippamerkkejä sekä ääniapuja, vaikka hidastaminen onkin vielä hieman hankalaa. Pienen ravipyörityksen jälkeen pyysin vielä pienemmällä ympyrällä käynnissä vähän väistämään takaosaa ulospäin, jotta ori rupeisi ottamaan takaosaa paremmin allensa. Hieman pisti välillä kiukuttamaan, mutta rentoja, pitkiä hyviä askeliakin saatiin välillä! Käytin Eetun vielä tallissa harjattavana ja tarkastin samalla mahdollisen kavioidenhoitotarpeen, mutta vielä menee viikko-pari, ennenkuin tarvii popoihin koskea. Lopulta päästin orin takaisin pihattolaumaansa nauttimaan hyvin ansaitusta päiväruuasta.

21. tammikuuta 2011
Tänään lähdin hakemaan Eetua uuteen kotiinsa ja valitsin kyytiini yhden hevosen kopin, jossa nuorukaisen olisi mielyttävämpi matkustaa, eikä tarveisi itse stressata, hyppääkö se etupuomille, yrittääkö etupuomin ali, vai mitä pöljyyksiä keksii. Kasvattajan tykönä Eetu olikin haettu poikaporukasta talliin odottelemaan ja siellä olikin pieni metakanpoikanen, kun piti kaverien perään huudella. Käytiin lyhyesti lävitse viimeaikaisia tapahtumia orin elämässä, koska se on vuoltu, madotettu jne. Tämän jälkeen puin orille riimun päähän ja lähdettiin katsomaan, miltäs se kuljetuskoppi näyttää. On se sentään ennenkin kulkenut, mutta vain emänsä kanssa, ettei ihan uusi tuttavuus ollut, mut yksinään on homma aina erilaista. Melko luottavaisesti ja rohkeasti se kuitenkn sisään asteli, eikä pahemmin pälyillyt ympärilleen edes lastaussiltaa nostaessa. Matkalla tuntui kyllä muutamaan otteeseen jonkunsortin teutarointia kopista, mutta kotipihassa vaikutti ori olevan kuitenkin täysin ehjä. Reippaasti se laskeutui pois kopista, harrasti pientä pomppimista kun taluttelin sen pihatolle ja irti päästettyäni kaikkosi paikalta nopeasti. Kun muut pihattolaiset bongasivat uuden toverin, kuului jonkin aikaa melkoista meteliä, mutta nopeasti nuoret saavat homman järjestykseen ja päätyivät sovussa katselemaan paikkoja.

10. joulukuuta 2010
Lähdin Charmyard Studiin katsomaan heidän myytäviä varsojaan, kun aloin olemaan pattitilanteessa omien hevosteni sukujen kanssa - jotain virkistystä niihin olisi saatava. Perille päästyäni minua oli vastassa toinen toistaan hienompia varsoja mitä upeammilla suvuilla varustettuina. Iskin kuitenkin silmäni komeaan pieneen mustaan orivarsaan, jolla oli pienet valkoiset merkit takasissa ja pieni tähdenaihe otsallaan. Se tapitti jotenkin niin itsevarman oloisena, mutta pysytteli kuitenkin emänsä luona omanarvontuntoinen ilme naamallaan. Seurailtiin lauman touhuja pitkän aikaa ja aina välillä joku tammoista varsoineen tuli rapsuteltavaksi, niin myös pienen mustan emäkin, mutta pieni mustahan oli päättänyt ettei häntä tarvitse rapsia. Se esitti huimia askelkuvioita ja kiusasi ikätovereitaan ottaen välillä melkoisia spurtteja ja valinta olikin sitten sillä selvä - Memphis aka. Eetu meille tulisi muuttamaan vieroituksensa jälkeen.


© Kerppa 2014 - linkkikuvat efleming, Just chaos (CC BY 2.0) & susieblackmon (CC BY-NC 2.0)