ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

DJOEHEM ABIGAIL

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Djoehem Abigail - VH-44151
# huzulponi, tamma
# syntynyt 01.05.2008 VHKR
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Djoehem
# punaruunikko, 129cm
# ko Helppo B, re 80
# este-/kenttäpainoitteinen, siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Gale on luonteeltaan melko rauhallinen ja harkitsevainen, mutta siitä löytyy myös ponimaisuutta itsepäisyyttä sekä tammamaista herkkyyttä, jonka takia se ei kestä hetkeäkään epäoikeudenmukaista kohtelua, vaan sanoo kyllä välittömästi "pahan sanan", jos sille rupeaa ilman syytä tiuskimaan. Tämä pieni tamma tykkää ennemmin seurata tapahtumia sivusta kuin olla huomion keskipisteenä, mutta se kestää kyllä myös väenpaljouden ympärillään tarvittaessa. Ihan jokaisen käsiteltäväksi ei Gale silti ole hyvä vaihtoehto, koska kovin ristiriitaisista signaaleista se menee hämilleen ja tavallaan jähmettyy paikoilleen, kunnes tilanne nollataan ja sille annetaan selkeä ohjeistus, hyvin usein näin käy, jos kokematon lapsi käy hakemassa sitä tarhasta ja taluttaessa sitten hypähtelee ja pitelee ääniä tms. jolloin tamma ei enää tiedä, mitä sellainen heiluminen ja ääntely tarkoittaa, täten se ratkaisee tilanteen pysähtymällä. Kuitenkin Gale on kiltti eikä tekisi kärpäsellekään pahaa, ellei kärpänen tee ensin sille jotain pahaa, ja sen voi hyvin antaa hoidettavaksi vähän kokemattomammallekaan, kunhan ohjeistaa tätä toimimaan johdonmukaisesti ja välttämään ylimääräistä heilumista ja omituista ääntelyä. Toki tammalle jutella saa, mutta jos pöriset ja iniset ja kiljahtelet, niin se ei kyllä sitä kestä. Hoitaessa Gale seisookin pääsääntöisesti hyvin kauniisti paikoillaan, oli se sitten karsinassaan vapaana tai jossain sidottuna kiinni, vain kuumalla kelillä jos on paljon ötököitä ympärillä pörräämässä, niin se voi steppailla edestakaisin.

Ratsastaessakin tamma on hyvin tarkka avuista ja tekee saman pysähtymisen, jos annat sille keskenään ristiriidassa olevia apuja. Se kuuntelee kyllä hyvin tarkasti kaikkea, mitä sille sanot, seuraa painoapujasi ja tottelee toki ohjaa sekä pohjetta, mutta sen kanssa pääsee pitkälle jo pelkällä istunnalla. Galea täytyy yleensä hieman tuupata alkuverryttelyssä rajummalla otteella eteenpäin, jotta sille saa hyvän eteenpäinpyrkimyksen varsinaiseen työskentelyyn, ja jos sen antaa verryttelyssä vain kipittää omaa hiljaista tahtiaan eteenpäin, voit olla varma, että kaikki energia treenaamisessa menee siihen, että ylläpidät eteenpäinvievää liikettä. Tätä tammaa on lähes mahdoton saada kuumumaan, mutta työstämällä sen saa kyllä kulkemaan ihan reippaastikin ja se on kuitenkin tarkka työskentelyssään, joka korvaa hieman hitautta - estekisoissa neiti pärjääkin parhaiten, jos arvostelu tapahtuu tyylin tai tarkkuuden perusteella, eikä ajan. Virhepisteitä Gale harvemmin napsii, ellei sitten ota hieman yliaikaa radalta. Koulua vääntäessä sen kanssa kannattaa tehdä paljon sivuttaisliikkeitä ja ottaa siirtymisiä askellajin sisällä, jotta tamman luonnostaan hyvin avoin "muoto" vähän syvenisi ja se saisi selkäänsä pyöreyttä lisää. Maastoillessa Gale on oiva poni, se on varmajalkainen, eikä säiky mitään ja siihen voi kyllä luottaa, ettei se pukittele tai tee muita vastaavia temppuja, vaikka vauhtia yritettäisiin kovaksikin.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

26.11.2008 tamma Aldona Radon, i. Rateya

tammasta saatavilla tilausvarsoja
orivalintana huzulponi, mahdollisuus myös ox, x, xx tai pv-risteymiin

Grzmot
132cm, musta
huzul

Wladca
huzul
EVM

tuntematon
huzul, EVM
tuntematon
huzul, EVM
Falset
huzul
EVM
tuntematon
huzul, EVM
tuntematon
huzul, EVM
Ailsie Ewa
128cm, tummanruunikko
huzul
Garwazy v.d. Juredem
huzul
EVM
tuntematon
huzul, EVM
tuntematon
huzul, EVM
Iwona Ewa
huzul
EVM
tuntematon
huzul, EVM
tuntematon
huzul, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

ERJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0
KERJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 2kg 1kg 2kg
MYSLI 0,5l 0,5l 0,5l
PRIX 0,5l 0,5l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,25l    
KIV. 1dl - -
  • kovalla sateella ja -5-+5 asteen lämpötiloissa vihreänharmaa sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä vihreämusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • ei extraheinää!

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Kido, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Kido, thanks for Your permission..