ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

virtuaalihevonen

 

GLÓBJÖRT frį TÓNLIST

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Glóbjört frį Tónlist - VH-52699
# islanninhevonen, tamma
# syntynyt 01.12.2008 VARL (ikä)
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja VT Music
# rautias, 135cm
# viisikäyntinen
# askellajipainoitteinen, siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Hieman varautunut vieraita kohtaan, tutuille osoittaa kiintymyksensä suorasukaisesti - kiltti ja rauhallinen tamma.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

ei vielä jälkeläisiä

tammasta saatavilla tilausvarsoja
orivalintana oman rotunsa edustaja, risteytysmahdollisuuksia ei ole

Žorvaldur frį Gardakoti
138cm, rautias
islanninhevonen, Vir MVA Ch., ARJ I, YLA3

Hlyrnir frį Vakurstöšum
140cm, kulomusta
islanninhevonen, EVM

Mįni frį Skagastašir
islanninhevonen, EVM
Fręna frį Akarnesi
islanninhevonen, EVM
Įlfadķs frį Gardakoti
139cm, punarautias
islanninhevonen, EVM
Feykir frį Gardakoti
islanninhevonen, EVM
Glymmérei frį Tóftum
islanninhevonen, EVM
Glóblesa frį Hśsavķk
139cm, rautias
islanninhevonen, ARJ I, YLA2
Ęvar frį Finnur
141cm
islanninhevonen, EVM
Ķsleifur frį Jökull
islanninhevonen, EVM
Elķsabet frį Finnur
islanninhevonen, EVM
Įsdķs frį Hśsavķk
137cm
islanninhevonen, EVM
Hrafn frį Hornbjarg
islanninhevonen, EVM
Lilja frį Hśsavķk
islanninhevonen, EVM

Gollan isänisä Hlyrnir frį Vakurstöšum oli komea kulomusta ori, luonteeltaan melko temperamenttinen herra sai elää koko elämänsä puolivillinä laumansa kanssa Islannin maaperällä. Hlyrnirin isä Mįni frį Skagastašir oli väriltään kimo ja siltä löytyi kokoa ja näköä vaikka muille jakaa. Nuoruusvuosiensa jälkeen Norjaan myyty ori oli viisikäyntinen ja kilpaili menestyksellä siirtyen jalostukseen 12-vuotiaana. Gollan isänisänemä Fręna frį Akarnesi oli nelikäyntinen Islannissa koko elämänsä vaikuttanut tamma, joka oli yksi niistä muutamasta, jonka Mįni frį Skagastašir vielä Islannissa asuessaan astui. Tamma starttasi muutamissa kilpailuissa hyvällä menestyksellä, mutta onnettomuuteen jouduttuaan siirtyi siitokseen. Gollan isänemä Įlfadķs frį Gardakoti oli melko sirorakenteinen punarautias tamma, joka Islannissa vietettyjen nuoruusvuosien jälkeen myytiin Aasiaan ja toimi siellä harrasteratsuna sekä tuntihevosena. Įlfadķksen isä Feykir frį Gardakoti omasi komean ulkomuodon ja viisi hienoa askellajia, joiden puolesta saavuttikin suurta ihailua kilpailuissa. Harvinaisemman linjan edustajana ori oli myös kysytty jalostuksessa ja jätti monia hienoja jälkeläisiä. Yksi sen astumista tammoista oli Glymmérei frį Tóftum, joka edusti myös hieman tuntemattomampaa sukua. Tämä nelikäyntinen tamma oli melko pienikokoinen rautias ja eli lähes koko elämänsä puolivillinä Islannissa kahden eri omistajan laumoissa.

Emän puolelta löytyy Ęvar frį Finnur, moninkertainen 5-käynnin mestari Islannissa, joka myytiin myöhemmällä iällä Norjaan siitoshevoseksi, mutta keräsi sielläkin asuessaan muutamia sijoituksia kilpakentiltä. Gollan emänisänisä Ķsleifur frį Jökull oli niinikään 5-käynnin moninkertainen mestari, joka nykyään viettelee leppoisia eläkepäiviä tammalaumansa seurassa. Laumasta löytyy myös Gollan emänisänemä Elķsabet frį Finnur, jonka viimeiseksi varsaksi Ęvar frį Finnur jäi, mutta oli tamma iäkäskin jo orin pyöräyttäessään - 29-vuotias! Sen verran tamma kuitenkin kävi kilpakentillä, että voitti muutaman kerran 4-käynnin mestaruuden varsomisten lomassa. Gollan emänemä Įsdķs frį Hśsavķk menehtyi ukkosmyrskyssä kohtalaisen nuorena, sen omisti vanha islantilaispariskunta, eikä se koskaan kilpaillut elämänsä aikana, mutta varsoi tarkoin valituista oreista 5 hienoa varsaa. Tamman isä Hrafn frį Hornbjarg oli ehdoton 5-käyntisten kuningas ja yksi senhetken parhaista siitosoreista Islannissa - ori eli lähes 40-vuotiaaksi ja on periyttänyt tehokkaasti terveyttään ja pitkäikäisyyttään. Gollan emänemänemä Snorri frį Dagbjört oli niinikään erittäin tunnettu siitoshevonen, mutta myös kilpakentiltä muistettu tamma, myöskin 5-käyntisten aatelistoa.

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

ARJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 2kg 2kg 2kg
MYSLI 1,5l 1,5l 1,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,25l    
KIV. 1,5dl - -
  • sateella ja -5-+5 asteessa vihreänharmaa sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä vihreämusta toppaloimi kiinteällä kaulakappaleella
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • ei extraheinää!

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Litla Tunga, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Litla Tunga, thanks for Your permission..