ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

GREEN PLAYMOUTH

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Green Playmouth - VH-39701
# irish sport horse, ori
# syntynyt 01.01.2008, VHKR
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Greenfield
# mustankimo, 164cm
# Ko Vaativa B, re 140
# estepainoitteinen, myös siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Ostin Rokin kasvattajaltaan, kun sen edellinen omistaja oli pojan unohtanut täysin - ja kyllä ori käyttäytyikin tullessaan kuin puolihuolimattomasti hoidettu ja käsitelty ori vain voi ikinä käyttäytyä! Se oli aivan raivostuttava: hyppi taluttaessa pystyyn ja yritti vain juosta menemään, karsinassa potki seiniä aina ruokia jakaessa tai kun toinen hevonen ohitti karsinan, tarhassa vain juoksi edestaas aidanvierustaa.. ja listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle! Nyt on ori ollut pari kuukautta oikein tehotreenissä käytöksensä kanssa, ja on se tuottanut tulostakin - parantamisen varaa kuitenkin on, mutta on kuitenkin onneksi tullut selväksi, ettei Rokki oikeasti ole niin paha kuin mitä aluksi näytti.

Hoitaessa Rokki kannattaa aina ottaa käytävälle tai pesukarsinaan, että sen saa kahdelta puolelta kiinni, tai muuten voi hoitajalla varpaat olla melko äkkiä mustana.. Rokki meinaat heittelee törkeästi persettä puolelta toiselle, eikä aina oikein meinaa huomata sitä, että joku tönii vastaan. Rokki on myös kovin kärsimätön ja rupeaa kovin äkkiä heittelemään päätään ja oikein kauhoo ilmaa etusillaan tylsistyessään. Se myös pitää hirmuista meteliä hirnuessaan kaikelle liikkuvalle. Kavioita putsatessa täytyy olla varuillaan, ettei jätkä yhtäkkiä kiskaise jalkaa irti, koska sillä on paha tapa tehdä sitä - kengittäjä on kerran jos toisenkin saanut löylyttää Rokin oikein kunnolla, kun tämä on harrastanut jaloillaan huitomista.

Taluttaessa Rokki on ehkä parantanut käytöstään eniten, yhä vieläkin se ravailee vähän väliä narun päässä, oreja vastaan tullessa se heittää etustaan ikävästi ja tammojen kohdalla kaartaa kaulansa tai jos et ole heti kovistelemassa sitä, hyppää se pystyyn. Rokkia taluttaessa ehdottomasti orikuolain ja liina, sekä pitkä raippa mukana, että saa vähän annettua kyytiä, jos ei meinaa poika käyttäytyä! Kisapaikoilla talutus aina suitsista, sielläkin liinan ja raipan kanssa, ettei käy mitään - myös punainen nauha häntään, ettei ihmiset tule liian läheltä hevostensa kanssa ja innosta poikaa riekkumaan.

Ratsastaessa Rokki oli aluksi takaisin tullessaan melko hävytön, yritti vain kovasti puskea kuolainta vasten, hyppi pystyyn ja yritti päästä jokaisen hevosen luo kovistelemaan tai liehittelemään. Rokki on kyllä parantanut tapojaan aika lailla, mutta yhä vieläkin se huutelee kovasti muille hevosille ratsastaja selässäänkin, ja saattaa yrittää pahaa-aavistamattomia ruunia ja oreja kohden hyökkiäkin. Ratsastajan täytyy vain pysyä kovana ja pitää ohjat tiukasti käsissä. Muuten Rokki on kyllä ratsatsuksellisesti melko mukavasti koulutettu, se on herkkä ohjalle ja pohkeelle, nostaa laukan hienosti jo melkein pelkän painon avulla ja sillä on kolme erittäin hyvää askellajia. Varsinkin laukassa se on erittäin näyttävä.

Koulua mennessä ei Rokki haluaisi oikein keskittyä - tai keskittyy kyllä, kunhan kentällä ei ole mitään häiriötekijöitä, ja koska Rokki on show-luonteinen hevonen, on sen kanssa erittäin miellyttävää mennä kouluohjelmia. Rokkia on helppo koota, ja siltä löytyy myös herkästi lisäystä, tosin se voi tulla hieman kiireiseksi, ellei ratsastaja ole valppaana. Esteillä ori on pelkäämätön, huimapäinenkin, ja sen voi melkeinpä antaa tehdä työt, näytät vain esteen, niin Rokki kyllä menee ylitse. Mutta poika ottaa myös kovasti nokkiinsa, jos et ole täysin mukana menossa ja jäät hypyssä liikkeen taakse, se voi johtaa kieltoon seuraavalla esteellä, tai pariin äkäiseen pukkiin esteen jälkeen.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

09.05.2008 tamma Fanny Radon, e. Fiona Radon
24.07.2008 tamma Beloved Radon, e. Barista Radon
17.08.2008 ori Pirate Radon, e. Barista Radon

astutusmaksu 350v€, varsamaksu 500v€ elävästä varsasta
käytössä tammoille roduissa ish, irish draught ja englantilainen täysverinen, sovittaessa myös poneille

Splendour Gallant
166cm, ruunikonkimo
irish draught
VIP-MVA Fn., KTK II

Mercury
171cm, mustanruunikko
irish draught, VIP- MVA Fn., KTK II

His Majesty
irish draught, EVM
Daydream
irish draught, EVM
Pearly White (Helena)
167cm, kimo
irish draught
Earl Gray
irish draught, EVM
Noon Delight
irish draught, EVM
Vendetta SWA xx
158cm, ruunikko
englantilainen täysverinen
VIP-MVA Fn.
Yellow Cab xx
170cm, ruunikko
englantilainen täysverinen, ERJ II
Tax Free xx
englantilainen täysverinen, EVM
Bird xx
englantilainen täysverinen, EVM
Venezia xx
160cm, tummanruunikko
englantilainen täysverinen, ERJ I
Sicily xx
englantilainen täysverinen, EVM
Vero Moda xx
englantilainen täysverinen, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

ERJ kisoista voittoja 1, sijoituksia 3

11.08.2008 ERJ Aikajana, 140cm, 2/40
19.08.2008 ERJ KaRa, 140cm, 5/46
02.09.2008 ERJ KaRa, 140cm, 1/39
Muut kilpailemiset:
21.04.2008 ERJ Hiidenhovi, 150cm, 24/28
25.04.2008 ERJ Serpentines, 150cm, 20/26
01.05.2008 ERJ KaRa, 150cm, 16/35
02.05.2008 ERJ KaRa, 150cm, 7/30
14.06.2008 ERJ Verilinja, 160cm, 35/52
14.06.2008 ERJ Blackstock, 150cm, 18/40
25.06.2008 ERJ ViVeHe, 150cm, 30/39
30.06.2008 ERJ Nallekarkki, 140-150cm, 21/59

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

21.03.2008 Rokki muutti uuteen kotiin, eli meille tänään, oli melkoisen mahdoton kaveri, talliin mentiin lähes kahdella jalalla koko matka ja karsinassa rupesi hirmuinen remuaminen, kun herra tajusi, että vieressäkin asustaa ori.. pikkuhiljaa tilanne onneksi rauhoittui ja Rokki tyytyi vain pälyilemään naapuriaan rumasti. Illalla vietiin herra maneesiin hieman juoksemaan turhautumistaan pois ja talutettiin varuuksi kaksin puolin, kun se tuntui helpommalta ja turvallisemmalta niin hevosta kuin taluttajiakin kohtaan. Siellä ukko kyllä päästi ilon irti elämästä, piehtaroi, juoksi ja hyppäsi muutaman hypynkin kun teimme seinänviereen pienen okserin sille.

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 3kg 3kg 3kg
MYSLI 2l 2l 1,5l
PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,5l    
KIV. 1dl - -
  • kovalla sateella ja -5-+5 asteen lämpötiloissa mustapunainen kevyesti topattu sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä punaisenmusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • ulos etusiin pintelit, samoin kävikseen
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • porkkanoita voi antaa päiväruokinnalla
  • tarhaan aina hieman heinää mukaan, jos ei mene laiduntarhaan, riimu pois tarhassa!

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Tenerife Stables, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Tenerife Stables, thanks for Your permission..