ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

IANTHA v.d. DJOEHEM

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Iantha v.d. Djoehem - VH04-064-4155
# lipizza, tamma
# syntynyt 11.05.2008 YIL (ikä)
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Djoehem
# mustankimo, 161cm
# ko Vaativa B, re 80, vaativa (pari)valjakko
# koulu-/valjakkopainoitteinen, siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Iita on luonteeltaan hieman tammamaisen kärttyisä, jonka lisäksi se on yleensä melkoisen energinen tapaus. Taluttaessa kannattaa keitaista ketjunaru joko turvan ylitse tai laittaa suuhun, sillä tämä tamma ei aina viitsi täysin kunnioittaa ihmistä ja voi hyvinkin vain törkeästi pyrkiä jyräämään ylitsesi tai muutoin lähteä käsistä. Iita tykkää myös pelleillä ja mukamas säikkyy joitain asioita, mutta tiukalla komentamisella se useimmiten lopettaa säheltämisen, mutta mikäli taluttajansa hermostuu pelleilystä, jatkaa tamma sitä kahta kovemmin. Hevosten kanssa Iita on hieman häirikkö ja se tykkää kiusata kokoajan laumassa alempiaan, mutta vain harvoin pyrkii ylempiensä nenille, onneksi usein joku ylempiarvoinen tulee ja laittaa tamman ruotuun, jos se höykyttää alempiaan liiaksi. Hoitaessa tamma kannattaa ehdottomasti sitoa kiinni, edes karsinassa ei kannata sitä vapaana harjata, koska se on kova pyörimään ja tykkää kiukutella, jolloin se voi vahingossa tai vähemmän vahingossa tallata varpaillesi tai lintata sinut seinää vasten. Kun tamma on kiinni, se tyytyy olemaan kohtuullisen kiltti, huomauttaa kylläkin, mikäli harjaessasi lähinnä kutitat ja näykkii silloin ilmaa häntä viuhuen. Kun Iitan oppii tuntemaan kunnolla, helpottuu myös elämä sen kanssa jonkin verran, koska silloin pystyy sitä surutta komentamaan törkeästä käytöksestä ja toisaalta välttämään niitä asioita, joista se rupeaa kiukuttelemaan - tällöin sekä tamma että hoitaja pysyvät paremmalla tuulella, sillä Iita tuntuu tykkäävän siitä, että se on selkeästi hoitajansa käskytettävänä, eikä toisinpäin.

Iita toimii parivaljakossa Paloman kanssa hienosti, rauhallinen Paloma kun valaa rentoutta ja keskittymiskykyä myös Iitaan, mutta yksikkönä mentäessä Iita on välillä hyvinkin rasittava ajettava. Se on energinen ja sen etupää on melko keveä, jos sen ei anna vain mennä, välillä onkin kovan työn takana, että tamman kanssa pääsee treenatessa etenemään ja opetettua tammalle uusia juttuja - sillä kun aika menee helposti säheltämiseen ja jonkinasteiseen kenkkuiluun. Täten onkin todettu parhaaksi opetella uusia juttuja yleensä parin kanssa. Toisaalta Iita antaa energiaa hieman myös Palomalle, varsinkin kestävyysosuudella se on Iita, joka pitää huolen, että mennään eikä meinata. Tamma on herkkä suustaan ja ohjien kanssa täytyykin olla varovainen, sen sijaan sille voi käyttää ääniapuja ja pohjetta/piiskaa hieman terävämminkin, vaikka kuvittelisikin, että näinkin kuuman hevosen ratsastamiseen ei paljoa käskyttämistä tarvittaisi. Iitalta jää kuitenkin takaosa auttamattomasti potkimaan vain taaksepäin, ellei pidä huolta siitä, että se pysyy kunnolla tamman alla ja että tamma kulkee pyöreälinjaisena ja mahdollisimman matkaavoittavalla askeleella, kuitenkin rentona. Ratsastaessa Iita voi turhautuessaan ennemminkin kevennellä etupäätään kuin takapäätään, varsinkin kun sen keskittyminen herpaantuu syystä tai toisesta ja se rupeaa kuumumaan kokoamisten tai vastaavien myötä.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

01.09.2008 ori Teodor Radon, i. Rigo Radon
29.11.2008 ori Dusca Radon, i. Dorato III Radon

tammasta saatavilla tilausvarsoja
orivalintana lipizza, myös risteytyksiä voidaan harkita erikoistapauksissa

Perlosa Gear
156cm, kimo
lipizza

Fagelmeister
lipizza
EVM

Dela Froster
lipizza, EVM
Dela Groyend
lipizza, EVM
Hilpsmir
lipizza
EVM
Joinder
lipizza, EVM
Loeckie
lipizza, EVM
Inocente Esencia
165cm, kimo
lipizza
Dreamlight
lipizza
EVM
Jamboree
lipizza, EVM
Clorofyll
lipizza, EVM
Belstrim
lipizza
EVM
Nancher
lipizza, EVM
Vildewool
lipizza, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

KRJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0
VVJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 2kg 2kg 3kg
PRIX 1,5l 1l 1,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,5l    
KIV. 1dl - -
  • sateella ja -5-+5 asteen lämpötiloissa punaharmaa sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä punamusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • etusiin pintelit pihalle

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Kido, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Kido, thanks for Your permission..