ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

KÖZEL NON

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Közel NON - VH-45229
# unkarilainen puoliverinen, ori
# syntynyt 01.06.2008 VHKR
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Dromerig Sporthorses
# musta, 166cm
# ko Vaativa B, re 140
# kenttäpainoitteinen, myös siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Kökä on luonteeltaan hieman ovela, välillä hurjaksikin ryhtyväinen, mutta yleensä melko tyynenoloinen oripoikanen. Kökän kanssa touhutessa täytyy pitää tavaroita tarkasti silmällä, eikä poikaa saa päästää tilanteeseen, jossa se pääsisi avaamaan karsinan oven tai vetosolmun tai jotain muuta vastaavaa. Se on meinaat mestari karkaamaan mahdottomaltakin tuntuvasta tilanteesta, joten oria hoitaessa varminta on pistää se käytävälle/pesukarsinaan kaksin puolin kiinni, jotta ei yhtäkkiä tarvitsisi katsella pojan loittonevaa takamusta.

Hoitaessa Kökä osaa olla välillä kovinkin raivostuttava, kun se tylsistyy, niin silloin se kanssa tylsistyy ja keksii kaikenlaista oheistoimintaa, joka enemmän kuin ärsyttävää. Sitäpaitsi ori ei yleensä tunnu siinä vaiheessa mitään komenteluja huomaavanknaan, vaikka yleensä muuten uskookin viimeistään siinä vaiheessa, kun raippa tulee näkökenttään.. Kökä tykkää pureskella ja imeskellä asioita, ja lisäksi se mielellään repii loimiaan, joten kaikki vippaskonstit sallittu aina kun poikaa joutuu loimen kanssa pitämään! Onneksi Kökä on sentään siisti hevonen, ja siksi helppo pitää puhtaana väristäänkin huolimatta, se kun tuntuu lähes inhoavan mutaa ja kakkaisia kohtia karsinassa.. kengittäjälle Kökä on ihan ystävällinen, mutta eläinlääkäristä se pitää erittäin vähäsen, ja täytyykin keksiä aina jotain vippaskonsteja myös tässä elämän osa-alueessa.

Karsinan ovi ketjulla kiinni, tarhan portti narulla kiinni vielä salvan lisäksi ja aina vahdittava vähän pojan puuhia, kun alkaa sisääntuloaika lähestyä.. se kun saattaa tullakin itsekseen sisälle, ja siinä sitten ollaan, kun toisille oreille mahtailevaan sortuvainen Kökä pyörii pitkin tallinpihaa innoissaan tammoja hurmaten ja oreja kiusaten. Taluttaessa kuolaimet suuhun ja ketju kuolainrenkaasta toiseen leuan alitse sekä raippa mukana, ettei Kökä karkaa, vaikka jotain orinhommia päähänsä saisikin.

Ratsuna Kökä on melkoisen leppoisa, se pitää työnteosta, mutta osaa ottaa lunkisti eikä hätäile. Sen kanssa on mukava treenata vaikeampiakin juttuja, koska se ei kuumene lähes koskaan - kilpailutilanteissa sen saa mukavasti kuumenevaan niin, että se on juuri kaikkein edustavimmillaan radalle päästessä.. Kökällä on erinomaisen upeat kolme perusaskellajia, jotka on kaikki myös hyviä työstää, lyhenevät ja venyvät vaikka kuinkalailla! Kökä myös rakastaa esitellä niin äärimmäistä kokoamista vaativia piffiä, paffia sekä piruetteja (näitä on harjoitelut muuten vain, ehkä joskus noustaan niin korkealle tasolle koulussa, että päästäisiin kisoissakin esittelemään), että hieman "vapaampaa menoa" vaativia lisättyjä askellajeja - varsinkin ravia! Selässä on kyllä upea tunne, kun Kökä pistää kaikkensa peliin ja yleisö kohisee sen esitellessä taitojaan..!

Kökä on melko herkkä hevonen sekä kyljistään, että suustaan, ja kotona treenatessa harvemmin käytetään minkäänlaisia kannuksia, kisoissakin vain pallopäisiä, mutta ns. pitkiä kannuksia nyt kuitenkin. Alkuverryttelyssä pitkä raippa, jolla saa takajalat hommaan mukaan, on yleensä kannattava ottaa mukaan, mutta varsinaisessa työskentelyssä sitä harvemmin tarvitaan muuhun kuin askellajien tahdittamiseen. Kökällä on myös kentällä mennessä luonnostaan korkea, kaunis muoto, mutta halutessaan sen saa kyllä menemään matalampanakin - maastossa ja esteillä se taasen menee luonnostaan hieman matalampana. Esteitä Kökä ei ole oikein koskaan ymmärtänyt kunnolla, ja sen kanssa harjoitellaankin välillä lähinnä virkistyksen vuoksi pieniä jumppasarjoja ja tehdään puomityöskentelyä. Maastossa taasen Kökä tykkää pistää jalkaa toisensa eteen, eikä sitä tarvitse laukkasuorilla kahta kertaa pyytää menemään!

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

25.12.2008 tamma Tzigana Radon, e. Tizane Tíz

astutusmaksu 150v€, varsamaksu 300v€ elävästä varsasta
käytössä oman rotunsa tammoille, sopimuksen mukaan myös muille, lähinnä pv- ja poniroduille

Krízis HUN
165cm, ruunikko
unkarilainen puoliverinen

Megmentés
164cm
unkarilainen puoliverinen, EVM

Lágyít HUN
unkarilainen puoliverinen, EVM
Önkéntes
unkarilainen puoliverinen, EVM

Egoizmus
168cm
unkarilainen puoliverinen, EVM

Ingóságok
unkarilainen puoliverinen, EVM
Saját
unkarilainen puoliverinen, EVM
Rezzina OG
165cm, ruunikko
unkarilainen puoliverinen
Fulop Rez
170cm
unkarilainen puoliverinen, EVM
Ferko Teca
unkarilainen puoliverinen, EVM
Frici Rez
unkarilainen puoliverinen, EVM
Darda Rez
164cm
unkarilainen puoliverinen, EVM
Rendor Duci
unkarilainen puoliverinen, EVM
Dorika Rez
unkarilainen puoliverinen, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

KERJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0


Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 3kg 2kg 3kg
MYSLI 1l 1l 1l
PRIX 1l 1l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,5l    
KIV. 1dl - -
  • kovalla sateella kiinteällä kaulakappaleella varustettu sinimusta sadeloimi
  • -5-+5 asteessa hieman topattu mustaruudullinen sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä sinimusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • riimu aina pois sekä kävelykoneessa, että tarhassa
  • kaikkiin jalkoihin buutsit ulkoillessa
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • ei extraheinää!

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Ivan Kido, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Ivan Kido, thanks for Your permission..