ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

virtuaalihevonen

LADY WONDER

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Lady Wonder - VH-31114
# exmoorinponi, tamma
# syntynyt 20.02.2007 VARL (ikä )
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# ex-om. Eija P.
# vaaleanruunikko, 125cm
# ko Helppo B, re 110
# estepainoitteinen, myös siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Alunperin kun mietinnässä oli toisen exmoorinponin hankkiminen tarkoitus oli hankkia rauhallinen ja suht osaava tamma. Liinistä ensivaikutelma oli parempi millaiseksi se sitten myöhemmin paljastui. Kun näin Liinin ensimmäisen kerran, se käyttäytyi upeasti eikä tehnyt mitään temppuja. Koeratsastuksessakin se toimi hyvin ja oli suht rauhallinen vaikkakin hyvin eteenpäin pyrkivä. Ostopäätös tehtiin nopeasti. Kun Liini oli pari päivää ollut uudessa kotitallissaan niin siitä alkoi paljastua uusia eikä niin toivottuja piirteitä. Missään vaiheessa tammassa ei havaittu stressin oireita mistä levottomuus olisi voinut johtua eikä se muutenkaan ollut jännittänyt uutta paikkaa. Hoitaessa Liini on kyllä kiltti eikä pure tai potki mutta sitä on mahdoton saada pysymään paikallaan kymmentä sekunttia enempää. Jos haluaa saada varusteet laitettua tai yleensäkkin hoidettua Liiniä niin se on pakko laittaa kiinni. Liinillä on myöskin tapana potkia karsinan seiniä ja muutenkin osoittaa se että se ei yhtään tykkää seisoskelusta. Se haluaisi jatkuvasti tehdä jotakin. Käytävällä hoidettaessa se kuopii lattiaa ja hirnuu kaikille muille poneille ja hevosille. Kiima aikoina Liini on todella hankala tapaus joten silloin tarvitaan todella päättäväinen hoitaja ja ratsastaja jotta Liini saadaan ruotuun. Liiniä pitää tosiaankin komentaa jos se tekee typeryyksiä sillä jos sitä yrittää saada tottelemaan käyttämällä helliä otteita niin silloin voi olla varma että tamma ei tee mitään ihmisen pyyntöjen mukaisesti. Liini on todella rohkea uusia ihmisiä kohtaan eikä se yleensäkkään jännitä mitään uusia asioita. Muita poneja kohtaan Liini on hieman taipuvainen komentelemaan joten Liini pidetään usein yksin tarhassa, kuitenkin niin että se näkee muita. Liini ei kuitenkaan ole erityisen kova "laumasielu" joten se ei saa kohtausta jos se joutuu olemaan yksinään. Sitä voi myöskin aivan hyvin kuljettaa yksin.

Ratsastaessa Liini muistuttaa enemmän kuin paljon tallin exmoorinponi oria Samia. Vauhtia löytyy vaikka muille jakaa ja välillä ovat myöskin jarrut hukassa. Liini on kuitenkin kouluratsuna parempi kuin Sami ja omaa hienot askellajit mutta kouluratsuna sitä ei siltikään käytetä kovinkaan usein. Liini on myöskin sen sortin poni että se testaa takuulla uudet ratsastajat. Tältä ponilta ei saa mitään ilmaiseksi eikä helpolla. Liinin suosikki temppu on, yllätys yllätys, äkkinäinen kiihdyttely ja siihen perään pukittelu. Tämän takia Liinin selkään ei saa mennä, jos ei tunne omistavansa hyvää tasapainoa. Liini hermostuu kovakätisistä ratsastajista ja se on muutenkin suustaan todella herkkä. Aina (paitsi kilpailuissa) ratsastaessa Liinillä käytetään kuolaimettomia suitsia. Kyljistään Liini on samallatavoin erittäin herkkä. Se ei siedä yhtän ylimääräistä potkimista vaan osoittaa heti tyytymättömyytensä jos ratsastaja käyttää liian kovia otteita. Maastossa Liini tykkää olla ja kulkee siellä aina kuin oli tuli hännän alla. Maastoon Liiniä ei kuitenkaan usein oteta juuri tämän vauhdinpidon takia mutta ne ratsastajat, jotka pitävät todellisesta vauhdista pitävät myöskin Liinistä. Liinin erityinen innostuksen kohde on maastoesteet joita se hyppää innolla ja valtavan suurilla loikilla. Esteet yleensäkkin ovat Liinin pravuurilaji. Esteratsuna Liini ei kuitenkaan ole kuin kokeneiden ja osaavien ratsastajien hevonen koska tamman hallinta radan aikana on todella vaikeaa ellei osaa käyttää apuja ja pidätteitä oikein. Kun tamman selässä on oikeanlainen ratsastaja niin meno on todella nopeaa mutta kuitenkin hallittua. Liini on hyvin ketterä poni joten se kääntyy vaikka kannoillaan jos on tarvis. Mitkään erikoisesteet tai vesiesteet eivät pelota Liiniä vaan kaikki mennään samanlaisella innolla, vauhdilla ja rohkeudella.

Luonne edellisen omistajan käsialaa, eli © Eija P.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

23.12.2007 tamma Whinnetley, i. Eye of the Storm
24.11.2008 ori Astor of Radon, i. Astro Boy

astutusmaksu 200v€, varsamaksu 250v€ elävästä varsasta
käytettävissä oman rotunsa tammoille, harkinnanvaraisesti myös risteyksiin ja vrp-jalostukseen

River Dance
127cm, ruunikko
exmoorinponi, EVM

Dougal
exmoorinponi
EVM

tuntematon
exmoorinponi, EVM
tuntematon
exmoorinponi, EVM
Wild Rose
exmoorinponi
EVM
tuntematon
exmoorinponi, EVM
tuntematon
exmoorinponi, EVM
Little Lady
124cm, ruunikko
exmoorinponi, EVM
Weston
exmoorinponi
EVM
tuntematon
exmoorinponi, EVM
tuntematon
exmoorinponi, EVM
Willomena
exmoorinponi
EVM
tuntematon
exmoorinponi, EVM
tuntematon
exmoorinponi, EVM

Liinin suku on täynnä toinen toistaan hienoimpia poneja. Tamman isä on hyvinkin rauhallin persoona ja tunnettu osaavana kouluratsuna, joten siltä Liini ei ainakaan ole perinnyt villiä luonnettaan. Liinin emä on samalla tavoin mukava ja rauhallinen, tavallinen harrasteratsu jolta kuitenkin löytyy kapasiteettiä erityisesti esteille.

Sukuselvitys edellisen omistajan käsialaa, eli © Eija P.

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

ERJ kisoista voittoja 2, sijoituksia 10

28.11.2007 ERJ Tuuliharja, 110cm, 6/50
25.11.2007 ERJ Moondance, 110cm, 1/23
21.11.2007 ERJ Moondance, 90cm, 3/89
19.11.2007 ERJ Silvermoon 60-80cm, 4/30
16.11.2007 ERJ Winkelhock, 100cm, 5/30
04.11.2007 ERJ Nonshein, 90cm, 1/50
02.11.2007 ERJ Turrukka, 80-100cm, 4/35
25.08.2007 ERJ Monarque, 90cm, 2/41
11.08.2007 ERJ AAR, 60-80cm, 6/57
08.08.2007 ERJ ROWDY, 110cm, 7/50
08.08.2007 ERJ ROWDY, 90cm, 7/50
03.08.2007 ERJ Viola, 100cm, 2/15
Muut kilpailemiset:
~ ei vielä

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 2kg 1kg 2kg
MYSLI 0,5l 0,5l 0,5l
PRIX 0,5l 0,5l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,25l    
KIV. 1,5dl - -
  • sateella vihreänharmaa sadeloimi
  • -5-+5 asteessa kevyesti topattu kaulakappaleellinen vihreä sateenkestävä loimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä vihreämusta toppaloimi kiinteällä kaulakappaleella
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • ei extraheinää!

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © EPS, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © EPS, thanks for Your permission..