ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

PALOMA v.d. DJOEHEM

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Paloma v.d. Djoehem - VH04-064-4154
# lipizza, tamma
# syntynyt 09.05.2008 YIL (ikä)
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Djoehem
# ruunikonkimo, 157cm
# ko Vaativa A, re 80, vaativa (pari)valjakko
# koulu-/valjakkopainoitteinen, siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Paloma on hyvin helläluontoinen ja herkkä tamma, joka säpsähtää helposti huonolla tuulella olevaa hoitajaa, ja joka toisaalta yrittää aina tehdä kaikkensa, että ihmiset sen elämässä pysyisivät hyvällä tuulella. Tämä on jokaisen rapsutteluhevosta kaipaavan unelmahoitsu, sillä Paloma viihtyisi tuntikausia vain pidellen päätään sylissäsi ja ollen silitettävänä ja rapsutettavana. Harjatessa kutiavista kohdista tamma antaa vastapalveluksen helpotukseensa ja kutittelee ylähuulellaan selkääsi tai kättäsi, mikäli annat sen vain niin tehdä - ja suosittelen, että annat, sillä jos tässä vaiheessa alkaa tamma komentamaan, voi olla varma, että sen luottamus sinuun menee joksikin aikaa varikolle. Paloma ei ole varsinaisesti arka eikä säikky, mutta se omaksuu todella herkästi hoitajansa mielialan tällaisten asioiden suhteen ja jos hoitajansa vähääkään epäröi, ei tamma varmasti mene ja tee tulossa olevaa juttua. Tästä syystä tamman kuljettaminen, tai lähinnä kuljetukseen saaminen oli yhdessä vaiheessa hankalaa, kun kerran hoitajaa jännitti, että meneekö tamma koppiin vai ei, ja koska hoitajaa jännitti, rupesi tammaakin jännäämään ja lopulta se saatiin vasta pitkällisen houkuttelun ja taluttajanvaihdoksen avulla matkaan. Hoitaessa Paloma seisoo kauniisti paikoillaan, oli se sitten sidottuna kiinni tai ei, se vain nauttii toimenpiteistä täysillä, eikä sen mieleenkään tule karkaaminen - tässä on tamma, jota voi mm. taluttaa pelkästä otsatukasta vaikka kaukanakin sijaitsevalle laitumelle, kunhan muistaa luottaa tammaan ja pitää myös tamman luottamuksen itsellään.

Tammalla aloitettiin ajo-opetus kaksivuotissyksyllä ja se suhtautui hommaan hyvin luottavaisin mielin aina, kun opettamassa oli tutut ihmiset, mutta kerran, kun taluttajana oli uusi työntekijä, jota hieman hermostutti, oli Palomakin melko hermoissaan ja vain pysähteli ja teki ryntäyksiä eteenpäin. Onneksi tuosta kerrasta ei jäänyt sen suurempia traumoja tammalle ja kun päästiin taas jatkamaan tutun porukan voimin, myös tamma kehittyi hurjaa vauhtia, onhan se nopea kuitenkin oppimaan, kunhan kaiken tekee kerralla rauhassa ja hyvin. Ensimmäisen vuoden ajan Paloma opettelikin käyttöhevosen saloihin vain kärryjen edessä ja sen kanssa on ajettu sekä yksikköä, pari- kuin tandemvaljakkoakin, parina näissä kahta hevosta vaativissa muodoissa on toiminut Iita. Vähän ennen kuin tamma täytti neljä, alettiin sen kanssa myös ratsastella ja se oppi myös sillä saralla nopeasti. Paloma on rauhallinen niin kärryjen edessä kuin ratsastaja selässäänkin, se toimii aina harkitusti ja kuuntelee ohjeet loppuun asti, eikä hämäänny hieman soheltavistakaan ohjeista vaan pyrkii sielät poimimaan sen oleellisimman. Vauhtiakin tammasta saa kyllä ulos kun vain osaa vetää oikeista naruista, ja varsinkin kilpailutilanteissa kannattaa verryttely tehdäkin reippaasti, mutta pikaisesti, niin tammalle jää tietty vireystaso päälle ja se on parhaimmillaan radalla.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

20.09.2008 ori Palmiro Radon, i. Wii Bronn
28.11.2008 tamma Panya Radon, i. Dorato III Radon

tammasta saatavilla tilausvarsoja
orivalintana lipizza, myös risteytyksiä voidaan harkita erikoistapauksissa

Solo Chicaro
157cm, kimo
lipizza

Solo Scarabe III
157cm, kimo
lipizza

Solo Colyria
lipizza, EVM
Scarabe 761
lipizza, EVM
Cirila
156cm, kimo
lipizza
Alojzij
lipizza, EVM
Emília
lipizza, EVM
Pariz v.d. Djoehem
156cm, kimo
lipizza
Perlosa Gear
156cm, kimo
lipizza
Fagelmeister
lipizza, EVM
Hilpsmir
lipizza, EVM
Edita
160cm, kimo
lipizza
Niko
lipizza, EVM
Erika II
lipizza, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

KRJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0
VVJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 3kg 2kg 3kg
KAURA 1l 1l 1l
PRIX 0,5l 1l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,5l    
KIV. 1dl - -
  • sateella ja -5-+5 asteen lämpötiloissa punaharmaa sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä punamusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • etusiin pintelit pihalle

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Kido, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Kido, thanks for Your permission..