ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

POEM'S ETHER

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Poem's Ether - VH04-090-1366
# anglotrakehner (75% trak, 25% xx), tamma
# syntynyt 29.06.2007 VHKR
# omistaja Kerppa, Poem's Warmbloods
# kasvattaja Poem's Warmbloods
# musta, mtj vsk kjko, 163cm
# ko Vaativa B, re 130
# kenttäpainoitteinen, myös siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Nata on erittäin iloinen ja positiivinen kaveri. Nata kiintyy hyvin helposti ihmisiin ja sen luottamuksen saa melko nopeasti. Perusluonteeltaan Nata on oikea nautiskelia. Harjattaessa neito vain seisoskelee rauhallisena paikallaan, silmät kiinni suljettuina ja välillä sen ylähuuli saattaa nousta ylöspäin. Jalkoja nostettaessa saa kuitenkin olla päättäväinen, sillä Nata ei aina nosta kavioitaan niin hyvin, kuin pitäisi. Nata ei kutia onneksi kropastaan yhtään, mutta se voi olla välillä arka päästään, joten sen suhteen kannattaa aina olla varovainen. Satuloidessa tamma käyttäytyy yhtä hyvin, kuin harjattaessa, mutta satulavyötä kiristettäessä se voi nostella jalkojaan ja päätään. Kuolaimet Nata ottaa hyvin suuhunsa, mutta saattaa nostaa päänsä niin korkealle, että remmejä voi olla välillä vaikea laittaa kiinni. Nata osaa kuitenkin näyttää niin suloiselta, ettei sille voi missään nimessä huutaa. Karsinassaan Nata sietää myös ihmisen läsnäoloa, mutta tahtoo se välillä olla rauhassakin. Liiasta lääppimisestä Nata ei kuitenkaan pidä, vaikka se rakastaakin huomiota ja rapsuttamista ylikaiken.

Nata on reipas ja erittäin tunnollinen ratsu. Nata on juuri niitä hevosia, jotka tekevät (tai ainakin yrittivät) kaiken mitä ratsastaja pyytää. Alkutunnista Nata saattaa testata ratsastajaansa esim. pysähtelemällä tai "säikähtelemällä" jotain pieniä vihreitämiehiä. Tunnin edetessä Nata kuitenkin alkaa keskittymään ja kuuntelemaan ratsastajaansa niin kuin pitääkin. Natan liikkeet ovat joustavia, kevyitä ja hyvin reippaita. Natan liikkeitä (varsinkin ravia) on kehuttu todella paljon.

Kouluratsastuksessa Nata keskittyy ja toimii ratsastajan apujen mukaan. Nata on hyvin pehmeä suustaan ja se ei tarvitse suuria apuja liikkuakseen, pienet selvät avut riittävät. Nata on myös erittäin hyvä oppimaan ja se rakastaa oppia kaikkea uutta. Hermostuessaan Nata voi viskellä päätään ja olla hyvinkin yhteistyöhaluton. Nata on kuitenkin hyvin harvoin hermostunut ja silloinkin sen aiheuttaa esim. jos se ei osaa jotain tai se on liian väsynyt tekemään jotain. Esteillä Nata kaahottaa tuhatta ja sataa. Se ei aina muista nostaa jalkojaan tarpeeksi ylös kaahottaessaan kenttää ympäri. Nata on hyvin herkkä kuumumaan esteillä ja se tarvitsee kokeneen ratsastajan, joka osaa pitää sen käsissään. Kokeneella ratsastajalla Nata kuitenkin toimii mainiosti, siitä täytyy vain ensin purkaa liika energia pois. Nata kyllä osaa hypätä hyvin, mutta innokkuus saattaa joskus viedä voiton, eikä esteiden hyppäämisestä tule mitään.

Maastossa Nata on energinen ja valpas. Se tutkiskelee ympäristöään korvat höröllä ja katselee mielenkiinnolla maailman tapahtumia. Jos se näkee jotain kiinnostavaa tai pelottavaa, se pysähtyy ja katselee asiaa silmät ammollaan. Nata on kuitenkin hyvin rohkea ratsu, eikä se pelkää mitään, paitsi tahallaan, jos tahtoo ärsyttää ratsastajaansa. Maastossa Nata on yhteistyökykyinen, eikä se ryöstä ollenkaan. Vaikka Nata onkin vauhdikas, se pysyy kyllä hyvin käsissä. Maastoesteillä Nata hyppää hyvin, mutta voi olla hiukan varovainen esim. vesiesteellä, silloin pitää muistaa kannustaa Nataa hyvin, ettei se kiellä.

Nata on hyvin seurallinen ja leikkisä kaveri. Se ei pidä siitä, jos se jätetään yksin tarhaan ja silloin alkaakin oikein kamala huuto. Nataa pitäisi tarhata aina jonkun toisen hevosen / ponin kanssa, koska silloin se saa rauhassa purkaa energiansa ja liiat touhuilut pois. Natan useasti näkeekin riehumasta yksikseen tai kaverin kanssa. Riehumisen tuloksena ovat usein rikkinäiset riimut, + muut vaatteet ja kadonneet kengät. Ulos vietäessä Nata on innokas ja saattaa tanssahdella, mutta kunnon komennus riittää ja silloin Nata taas on kiltisti. Sisälle hakiessa Nata usein jo saattaa odottaa portilla hakijaa. Se antaa itsensä kiinni ja tulee moitteettomasti sisälle, ehkä se on liian väsynyt enään riehuakseen. Taluttaessa Nata kävelee yleensä hyvin ja kuuntelee taluttajaansa. Se saattaa mennä joskus taluttajan taakse (seuraa johtajaa) tai sitten se kävelee nätisti vierellä. Nata ei ole koskaan astunut taluttajan varpaille ja joskus tuntuu, että se oikein välttelee niitä. :)

Traileriin Nata menee hyvin. Alussa se saattaa vain vähän tuijotella traileria ja voi olla varovainen astuessaan rampille. Kuitenkin se tulee koppiin kiltisti, koska tietää saavansa siellä herkkuja. Matkan aikana Nata käyttäytyy siellä siivosti, joskus se saattaa tylsistyessään hirnahtaa muutaman kerran. Kisapaikalla Nata tulee kopista oikein ryminällä, saaden katseita osakseen. Nata olisi innokas menemään tutustumaan ja haistelemaan jokaista hevosta ja saattaa innostuessaan taas hypellä ja pomppia taluttajan ympärillä. Nata kuitenkin rauhoittuu hetken päästä, kun se pääsee varakarsinaansa. Harjoittelukentällä Nata voi olla vielä vähän jäykkä ja se saattaa olla liian innostunut muista hevosista, ettei työskentelystä meinaa tulla mitään. Kilpakentällä Nata taas tulee omaksi itsekseen ja työt sujuvat mitä parhaiten, paremmin kuin kotonakin. Nata rakastaa yleisön huomiota ja saattaa joskus vähän esittääkkin itseään, joskus vähän liikaakin.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

14.06.2008 ori Poem's Capital, i. Quiero's Baron xx
15.04.2014 tamma Poem's Vennetta, i. Suprant Vega

tammasta on mahdollisuus saada tilausvarsoja
orivalintana joku puoliverirotu sekä rp- tai wpb-kasvatukseen soveltuva rotu

RH Last Revenge
166cm, tummanruunikko
trakehner

Impressive F
trakehner
missä?

Impression
trakehner
Elegancia VK
trakehner
P's Bacchae
trakehner
Runaway Star T
trakehner
GD's Mi Stella Bella
trakehner
Poem's Eternal
165cm, tummanruunikko
anglotrakehner
Q' Rough Lover xx
165cm, mustanruunikko
englantilainen täysverinen
Rock Me xx
englantilainen täysverinen
Laakson Pärla xx
englantilainen täysverinen
Delian Ninalle SZ
163cm, mustanruunikko
trakehner
Classic Barcelona
trakehner, Vir MVA Ch. KTK II
Ambrose
trakehner

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1829.62
Nopeus ja kestavyys: 1362.23
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Hevonen on kenttäratsastuksessa vaikeustasolla 7

KERJ kisoista voittoja 1, sijoituksia 4

24.04.2008 KERJ KaRa, CCI/CIC****, 5/57
30.05.2008 KERJ Whitebrook, Pitkä CCI/CIC***, 5/26
19.06.2008 KERJ NaSH, CCI/CIC***, 1/27
06.07.2008 KERJ Affton Park, CCI/CIC****, 4/26
25.07.2008 KERJ KaRa, CCI/CIC****, 5/33

Muut kilpailemiset:
23.04.2008 KERJ KaRa, CCI/CIC****, 7/52
02.05.2008 KERJ Syysvalkea, CCI/CIC***, 27/34
03.06.2008 KERJ Rouge Glace, CCI/CIC****, 24/37
08.-10.06.2008 KERJ Okeanos, Pitkä CCI/CIC***, 8/9
27.06.2008 KERJ ViVeHe, Pitkä CCI/CIC****, 26/45
14.08.2008 KERJ Pallas, CCI/CIC*****, 8/37

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

17.01.2008 Nata on saanut lomailla viimeajat ratsastajien ajanpuutteen vuoksi enemmän kuin olisi tarvetta, mutta tänään tehtiin sen kanssa pitkästä aikaa oikein kunnon maastolenkki, rauhallista tahtia ja pitkälle. Tuntui tammakin oikein nauttivan, kun pääsi vähän tallin nurkista poies ja pääsi vähän revittämäänkin, vaikka hyvin lyhyt pätkä reipasta laukkaa otettiinkin. Keskityttiin lähinnä rauhallisena pysymiseen ja tehtiin välillä pikku tehtäviä - pujoteltiin puiden välissä, otettiin vähän väistöjä ja siirtymisiä askellajista toiseen, sitten taas edettiin jonkin matkaa ihan vain etenemisen ilosta. Oli hieman kurja keli alkuun, loskaista ja harmaata, mutta loppulenkistä aurinkokin jo hieman pilkisteli meille ja mieli virkistyi vielä lisää!

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 2kg 3kg 3kg
KAURA 1l 1l 1l
PROGRESS 1l 1l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 0,5l    
KIV. 1dl - -
  • kesällä sadesäällä sekä +5-+15 asteessa keltaharmaa ohut sadeloimi
  • -5-+5 asteessa hieman topattu harmaa sadeloimi
  • kovemmalla pakkasella kiinteällä kaulakappaleella varustettu harmaaruudullinen toppaloimi
  • lyhyet hivutussuojat takasiin ulkoillessa
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • RIIMU POIS TARHASSA JA KÄVIKSESSÄ!!

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Stald Nord, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Stald Nord, thanks for Your permission..