ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

virtuaalihevonen

POEM'S GOLDENEYE

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Poem's Goldeneye - VH04-031-6263
# suomalainen puoliverinen, tamma
# syntynyt 27.04.2008 (täytti 22v 01.11.2014)
# omistaja Kerppa, Poem's Warmbloods
# kasvattaja Poem's Warmbloods
# ruunikko, 164cm
# ko Prix St. Georges, re 100
# koulupainoitteinen, myös siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Eevi on hyvin huomionkipeä ja erittäin sosiaalinen tammavanhus, joka muutti meille Poemsiin jättämään muutaman suvunjatkajan itsellensä. Eevi tulee toimeen kaikkien kanssa, on kyse sitten koirasta, ympärillä pyörivistä pikkutytöistä tai selän päälle nukkuvaan pyrkivästä tallikissasta. Eevi kiintyy kovasti hoitajaansa ja onkin ihanteellinen hoitohevonen varsinkin ensimmäiseksi hoitohevoseksi, koska se on varma ja viisas hevonen, joka ei pienestä hätkähdä ja varoo tallomasta ketään jalkoihinsa. Tammaa tuntuu kutittavan aina vähän joka paikasta, varsinkin ryntäistä ja selkärangan lähistöltä ja sillä ylähuuli vipattaakin yleensä harjauksen aikana melkoisesti. Aiemmin Eevillä on ollut ongelmana kavioiden nostaminen, mutta kun sen kanssa on koko elämä treenattu, niin nykyään se nostaa jalkansa varsin kuuliaisesti, vain kengittäjälle se ei haluaisi kavioitansa ihan aina näytttääkään. Taluttaessa Eevi seuraa nätisti ja rauhassa perässä, jotta tietää varmasti kääntyä samaan aikaan kuin taluttajansa, eikä se tule ylitse, ylitä kiskoa mihinkään tai lähteä muuten vain käsistä. Mahtava luonteeltaan!

Eevillä nyt ei enää paljoa ratsastella, maastolenkkejä se harrastaa hoitajansa kanssa ja välillä pääsee kentällekin vähän jolkottelemaan, mutta nyt kun keskitytään tamman kanssa siitoshevosen uraan, ei sen tarvitse niin kauhian aktiivisesti liikkuakaan. Tammaa pidetään liikkeellä lähinnä sen takia, että se pysyisi suhteellisen vetreänä, ja rapakuntoista vanhaa tammaa on ikävä lähteä varsottamaankaan, joten pientä kuntoa täytyy ylläpitää kuitenkin. Eevi nauttiikin paljon päästessään pitkille rauhallisille lenkeille maastoon, välillä satulan kanssa, välillä ilman - se ei paljoa tammaa hetkauta ja lämmittää kivasti hoitajaakin viileämmällä ilmalla. Kentällä sen kanssa on lähinnä pyritty siihen, että tamma kulkisi peräänannossa ja tekisi kevyesti väistöjä niin käynnissä kuin ravissakin - ja parhaassa kunnossa ollessaan pääsee tamma jopa laukkaamaankin. Kaikenlainen kääntäminen ja taivuttelu tekee myös hyvää vanhan tamman lihaksille. Ratsastuksen jälkeen täytyy vain muistaa pitää tamman lihakset lämpiminä ja vähän "rankemman" ratsastuksen jälkeen kylmäillä jalkoja. Eevi myös arvostaa sitä kun se saa yöksi lämmittävän pintelit jalkoihinsa.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

29.08.2008 ori Poem's Julian, i. Jailbird Celt
20.03.2013 tamma Poem's Goldie, i. DW Night Fight
25.06.2014 tamma Poem's Pintail, i. Kingston Viper

tammasta on mahdollisuus saada tilausvarsoja
orivalintana joku puoliverirotu sekä rp- tai wpb-kasvatukseen soveltuva rotu

Duel de Poemé
163cm, rn
trak

Duellist F
165cm, trn
trak

Cassini Nore
trak
Windrose F
trak
Utopie de Poemé
163cm, m
trak
Suhina's Garanco
trak
Thin White Line SZ
trak
Poem's Jewel
163cm, trn
fwb
Berserk SZ
167cm, rn
fwb
Ch Nectar's Romanov
fwb
Dawn's Silk Without Shadow
fwb
Waterfall's Lifelike Jewellery
165cm, hkm
fwb
Devil's From Hell
xx
KWB Laureanne
fwb

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestavyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1749.14
Tahti ja irtonaisuus: 2132.24
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Hevonen on kouluratsastuksessa vaikeustasolla 8

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

27. toukokuuta 2014
Eevillä oli vapaapäivä, mutta ei se silti ihan vain lorvimaan päässyt. Samalla kun kävin siivoamassa neidin tarhaa, otin mukaan vähän namipaloja ja ajattelin tehdä pientä maastatyöskentelyä sen kanssa. Utelias pölhö oli ensinnäkin auttelemassa minua koko sen ajan, kun tarhaa siivoilin ja meinasipa kerran saada kottaritkin kaadettua, mutta onneksi ehdin juuri ja juuri hätiin.. Osoitinkin sitten Eeville suunnan jonne voisi kadota ja hetken mietittyään se ottikin pari askelta poispäin - ja voi sitä riemua, kun tajusi saavansa palkkion asiasta! Pyysin sitten vähän peruutuksia, kutsuin luokse, pyysin peruuttamaan, kutsuin luokse ja väistätin vielä takaosaa molempiin suuntiin. Eevi oli tyytyväinen kun sai helpoista asioista vähän ekstraherkkua ja pääsi vähän touhuamaan. Siivottuani vielä loput tarhasta jätin tamman portille katselemaan perääni.

15. toukokuuta 2014
Mentiin heti aamuruokien jälkeen maneesiin treenailemaan, aiheena takaosankäännökset ja ehkä vähän siirtymisetkin. Alkuverkassa jumppailin Eeviä käynnissä ja ravissa tempoa vaihdellen ja pyytäen muutamia väistöaskelia aina kerralla. Laukassa väistätin takaosaa hieman jonkunsortin sulkutaivutukseen ympyrällä ja tamma tuntui todella hyvältä ja vastaanottavaiselta. Itse takaosankäännöksiin asti päästessä se kulkikin jo tarmokkaasti, mutta rentona ja varsin matalassa muodossa. Alkuun meinasi taas hieman kiiruhtaa lävitse liikkeen ja jättää takajalkojen polkemisen väliin, mutta parin muistuksen jälkeen teki myös oikein hienoja suorituksia. Rauhallisesti meno vain tuntuu neidille olevan haasteellisempaa kuin kunnollisen reippaan käännöksen tekeminen, mutta välillä täytyy ottaa rauhallisemminkin. Loppuun käytiin kävelemässä vielä pieni lenkki metsässä, jossa Eevi sai hieman napsia kuusenoksia ja mietiskellä mahdollisia opittuja asioita.

27. kesäkuuta 2008
Kyllä osaa kaksivuotias tamma olla välillä rasittava. Kävin hakemassa Eevin pihatolta talliin harjattavaksi, siistittäväksi ja pieneen treeniin. Ei olisi millään malttanut seistä paikallaan käytävällä harjauksen aikana, mutta onneksi malttoi vähän paremmin olla aloillaan sillä aikaa, kun siistin jalka- ja korvakarvoja sekä nypin harjan siistimmäksi. Sitten puettiin suitset ja juoksutusvyö ja siirryttiin pyörötarhalle töihin. Ensin tehtiin vähän harjotuksia ihan talutettuna, muisteltiin peruuttamista, pysähtymistä, ravaamista ja vähän etuosan ja takaosan väistämistä maastakäsin, ennenkuin siirryin avustajan kanssa ohjaamaan tamman liinan päässä isommalle ympyrälle ja laitettiin sivuohjat löyhälti kiinni niin, että kuolaimeen tuli pieni tunne Julianon liikkuessa. Aika nopeasti se kyllä hoksasi että kuljetaan ympyrällä raipan ulottumattomissa, mutta kauniista liikkumisesta homma oli välillä kaukana, kun piti ottaa laukkapyrähdyksiä ja nakella koipiaan vähän joka suuntaan. Lopulta kun saimme aikaiseksi hillittyä menoa hetken aikaa ja Eevi jopa hieman otti tuntumaa sivuohjiin ja takaosaa alleen, lopetettiin touhu ja kävelytin tamman suorilta takaisin pihatolle nujuamaan muiden kanssa.

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 3kg 3kg 3kg
KAURA 2l 2l 2l
MYSLI 0,5l 1,5l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 1l    
KIV. 1,5dl - -
  • kesällä sateella sekä +5-+15 asteessa punavihreä ohut sadeloimi
  • -5-+5 asteessa hieman topattu v.vihreäruudullinen sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä v.punavihreä toppaloimi ja jos yli -15 astetta, niin kaulakappale
  • riimu aina tarhassa, ei välttämättä anna kiinni
  • etusiin pintelit ja buutsit tarhaan ja kävikseen
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Stutteri Toftlund, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Stutteri Toftlund, thanks for Your permission..