ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

RATEYA

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Rateya - VH-44150
# huzul, ori
# syntynyt 27.06.2008 VHKR
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Raven Ratsutila
# mustanruunikonkirjava, 132cm
# ko Helppo C, re 80
# estepainoitteinen, siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Retu on kyllä perinyt isältään rauhallisen ja rennon otteen elämään, mutta onneksi tuo muille hevosille uhittelu on jäänyt pois meidän pikkuorin käytöksestä. Tämä poika on ollut oikeastaan koko elämänsä varsin helppo tapaus ja sen kanssa onkin ollut aina mukava työskennellä, koska sillä on varma ote elämästä, se tietää täydellisesti rajansa ja uskoo pienimmästäkin vihjeestä. Välillä kyllä tyystin unohtuu se tosiasia, että kyseessä on oriponi, sellainen oikea nallukka Retu kyllä on! Taluttaessa poika kipsii vierelläsi juuri omaa tahtiasi, toki se vähän hirnahtelee lähellä kulkeville tammoille, muttei edes pyri niiden luokse omatoimisesti. Harjatessa poika lähinnä seisoksii ja katselee ympärillensä tai sitten jos se on karsinassa, niin se nakertaa heiniänsä pikkuhiljaa, se osaa rentoutua tyystin hoidettaessa ja sillä saattaa välillä silmät oikein lupsua, kun herra nautiskelee niin kovin. Retu on kaikinpuolin helppo hevonen, on kyse sitten pesusta, kengityksestä, eläinlääkärillä käynnistä tai ihan mistä vain, se tuntuu ottavan kaiken elämässä vastaan asenteella tulkoot mitä tulee, se kestetään.

Vaikka tämä poika onkin luonteeltaan rauhallinen, on se jaloistaan melko vikkelä ja ratsastaessa hyvin reipas tapaus, jolta löytyy eteenpäinpyrkimystä vaikka pienelle kylälle jakaa. Retu toimii pienistä avuista ja se rakastaa kaikenlaista aivotyöskentelyä, erilaiset erikoisesteet, puomitehtävät sun muut ovat sen erikoisalaa ja se tuntuu nauttivan täysin siemauksin päästessään käyttämään koko kapasiteettiaan hyväkseen. Ratsastajalle Retun askellajit eivät ole ne kaikkein mieluisimmat, mutta laukka on todella hyvälaatuinen ja sitähän esteponi eniten tarvitseekin! Ori tuppaa kulkemaan paljon pää pystyssä ja jättää helposti selän työskentelyn pois kuvioista, joten sen kanssa on tärkeätä muistaa ratsastaa sitä aina verryttelyissä eteen-alas, jonka lisäksi juoksuttaminen kerran-pari viikossa ei tee ollenkaan pahaa, jotta saadaan poika käyttämään takajalkojaan kunnolla ja lisäämään täten myös selän työskentelyä. Maastoillessa Retu menee lujaa ja saattaa väliin jopa heittää pari ilopukkia, muutoin se onkin rohkea maastoilija, mutta jostain syystä pienenkin ojan ylittämiseksi tarvitaan pieni kinastelu, parhaiten Retu ylittääkin ojat taluttaen, silloin ei ongelmia ilmene.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

26.11.2008 tamma Aldona Radon, e. Djoehem Abigail

astutusmaksu 250vÄ, varsamaksu 300vÄ elävästä varsasta
käytössä huzultammoille, sopimuksen mukaan myös muunrotuisille

Biedny
134cm, tummanruunikko
huzul

Pravy
huzul
EVM

Smok
huzul, EVM
Jedynka
huzul, EVM
Dziewica
huzul
EVM
Bajkowy
huzul, EVM
Gorzelnia
huzul, EVM
Latara
131cm, ruunikonkirjava
huzul
Kestral
huzul
EVM
Muchi
huzul, EVM
Javen
huzul, EVM
Neriffe Essen
huzul
EVM
Oreo
huzul, EVM
Sabre Lass
huzul, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

KRJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 2kg 2kg 2kg
PRIX 1l 1l 1l
LESE + PELLAVA - - 0,25l
MELASSI 0,25l    
KIV. 0,5dl - -
  • sateella ja -5-+5 asteen lämpötiloissa siniharmaa sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä sinimusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • etusiin pintelit pihalle

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © NZT, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © NZT, thanks for Your permission..