ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

virtuaalihevonen

 

SANDRINE DE POEMÉ

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Sandrine de Poemé - VH04-021-6260
# trakehner, tamma
# syntynyt 27.05.2008 (täytti 24v 01.11.2014)
# omistaja Kerppa, Poem's Warmbloods
# kasvattaja Poem's Warmbloods
# musta, 166cm
# ko Intermediaire II, re 100
# koulupainoitteinen, myös siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Safi on perusluonteeltaan varsin luotettava ja mukava hevonen, mutta on silläkin huonot päivänsä. Tämän tamman kanssa touhuaminen on lähes aina erittäin mukavaa, sillä tamma pyrkii tottelemaan jokaista pienintäkin pyyntöäsi ja luottaa kyllä hoitajaansa täysillä seuraten tätä rohkeasti paikkaan kuin paikkaan, vaikka tammaa itseään muutoin vähän epäilyttäisikin. Tarhaillessaan ja muutoin Safi onkin vähän pälyilevää sorttia, se on ensimmäisten joukossa laitumella pää pystyssä katsomassa, mistä epäilyttävä ääni lähti ja on varmasti myös ensimmäisten joukossa juoksemassa poispäin pelottelijastaan! Taluttaessa tamma on mukava, se kävellee vierelläsi eikä juuri hötkyile, jos se jotain säikähtääkin, se tekee vain kevyen pompahduksen suoraan ilmaan ja laskeutuu niille jalansijoille takaisin huomatessaan, että hoitaja ei ollut millänsäkään tapahtuneesta. Hoitaessa Safi seisoo paikoillaan melko hyvin, välillä sitä saattaa tylsyttää pidemmät puunaamiset, mutta se lopettaa nätisti kaikki sijaistoiminnot, kun sitä vain komentaa olemaan paikoillaan.

Ratsastaessa Safi on energinen ja sillä onkin hyvä eteenpäinpyrkimys, jos sitä ei pidä kokoajan tekemässä jotain, rupeaa se vanumaan muodoltaan pitkäksi ja vain hölkyttelemään jalkojaan laahaten ympäri kenttää, eli ratsastajan pitää itsekin puurtaa kokoajan, että tamma saadaan pidettyä koossa! Tamma on herkkä ratsastettava ja se on erittäin vastaanottavainen jo pelkille painoavuille, tämän hevosen kanssa työskentelyn saakin näyttämään parhaimmillaan täysin eleettömältä, kunhan on vähän aikaa treenannut yhteistyötä ensin. Erittäin tahdikkaat askellajit omaava Safi on muutenkin miellyttävä yhteistyökumppani, eikä sen selässä tule tukala olo edes suurissa askeleen pidennyksissä. Tamman bravuureihin kuuluvat upeat askeleen lyhennykset ja muutenkin korkeassa kokoamisasteessa tamma pääsee näyttämään kyntensä. Maastoilu on erittäin hyvää liikuntaa myös Safille ja vaikka se onkin siellä välillä turhankin virkeä ja on näkevinään mörköjä joka puskan takana, on kunnon laukkasuoralle pääsy upea kokemus, koska tästä tammasta löytyy myös vauhtia ja kilpailuviettiä!

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

28.02.2014 tamma Sarah de Poemé, i. Deviated Case

tammasta on mahdollisuus saada tilausvarsoja
orivalintana joku puoliverirotu sekä rp- tai wpb-kasvatukseen soveltuva rotu

Mental Circus SIN
168cm, m
trak

Millennium Star T
166cm, prn
trak, Vir MVA Ch.

Alté
trak
Crazy Drachen
trak
Serenade F
169cm, prn
trak
Skyé
trak, Vir MVA Ch.
Gaudiana
trak
Saphire WL
163cm, m
trak
Shanghai
165cm, rn
trak, Vir MVA Ch.
Wire Netting
trak, EVM
Panorama
trak, EVM
Serafi Sun
missä?
trak
St. Everest
trak, EVM
Loretta Sun
trak, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 224.00
Nopeus ja kestavyys: 63.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2778.21
Tahti ja irtonaisuus: 2913.08
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Hevonen on kouluratsastuksessa vaikeustasolla 10

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

20. marraskuuta 20134 Käytiin tänään Safin kanssa valmennuksessa, pitkästä aikaa. Täytyyhän kisaeläkkeellä olevalla tammalla silti toimintaa olla! Safilla oli selkeästi hieman kisafiilikset päällä, mahdoinko itse sitten kuitenkin vähän jännittää, kun emme olleet pitkään, pitkään aikaan olleet kenenkään valvovien silmien alla tekemässä mitään. Hetken lämmittelyämme katsottuaan valmentaja totesi, että kaipaamme pientä ryhtiliikettä ja sitä sitten ruvettiin touhuamaan varsin tiukan silmän alla. Aika paljon teimme siirtymisiä, peruuttamista ja etenkin siitä suoraan raviin tai laukkaan siirtymisiä, jotta takaosa saatiin oikeasti takaisin alle ja etuosa kipuamaan ylämäkeä kohti. Mitään ei tehty pitkään ja "puuduttavasti", vaan kokoajan oli harjoitusta päällä, nopeita siirtymisiä, suunnanvaihtoja, pieniä pätkiä väistöä jne. Lopputunnista kun annoin tamman venyttää itseään alaspäin, suorastaan tunsin kuinka selkälihakset siinäkin vielä tekivät töitä, vaikka vähän jo alkoi väsyttääkin. Mahtava tunti ja jos taas muistaisi vaatia tammalta hieman enemmän..

30. lokakuuta 2014
Hyrr, mikä keli! Tuulesta ja sateesta huolimatta mentiin Safin kanssa maastoilemaan pitkän kaavan mukaan - ja reippaasti, että pysyttiin lämpöisenä. Saatiin kaikeksi iloksi oriseuraa, kun Lush lähti mukaan. Hevosia ei tuntunut kalsa ja tuulinen keli häiritsevän, vaan kulkivat rinnakkain korvat tanassa reipasta tahtia. Tuttujen laukkasuorien lähistöillä alkoi meno kiireisemmäksi, mutta juuri ja juuri malttoivat odottaa lupaa laukalle ja sitten vasta paineltiinkin menemään! Melkoista kilpailua, mutta onneksi järki pysyi päässä ja saatiin myös melko keveästi hevoset alas laukalta. Kierrettiin varsin pitkä lenkki ja viimeisen kolmisen kilometriä annettiin hevosten hölkkäillä rennosti itseään rentouttaen ja palautellen, kunnes noustiin itsekin pois selästä ja käveltiin loppupätkä vielä hevosten vierellä.

13. kesäkuuta 2014
Vieteltiin kesäpäivää maastoilun merkeissä, mutta Safi joutui kyllä tekemään töitä siitä huolimatta. Taivuttelin sitä metsäteillä ja tehtiin siksak-väistöjä pääasiassa ravissa. Safi oli hieman energisellä tuulella ja koetti välillä aavistuksen kiukutellakin, kun mieli olisi tehnyt reippaampaan menoon. Saatuani siltä muutaman upean siirtymisen pelkällä istunnalla käynnistä ravin kautta takaisin käyntiin, annoinkiin sitten luvan vähän irrotella. Tamma otti neuvosta vaarin ja kiihdytti parilla askeleella täyteen vauhtiin painaen korvat samalla kevyesti niskanmyötäisesti. Edessämme rupesi kohta kiemurtelemaan mäki, jota kavutessamme rupesi vauhtikin rauhoittumaan ja mäen päälle päästyämme Safi puhaltelikin varsin tyytyväisenä ja laukkaili jo rauhallisempaa, pyöreämpää laukkaa takajalat hyvin allaan. Rupesin rauhoittelemaan vauhtia taas käynnin puoleen ja teimme vielä loppumatkasta hieman avo- ja sulkutaivutuksia sekä siirtymisiä askellajin sisällä. Oli hyvä lenkki kyllä, Safi oli hienosti kuulolla!

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 3kg 3kg 3kg
KAURA 2l 2l 2l
MYSLI 0,5l 1,5l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 1l    
KIV. 1,5dl - -
  • kesällä sateella sekä +5-+15 asteessa punavihreä ohut sadeloimi
  • -5-+5 asteessa hieman topattu v.vihreäruudullinen sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä v.punavihreä toppaloimi ja jos yli -15 astetta, niin kaulakappale
  • riimu aina tarhassa, ei välttämättä anna kiinni
  • etusiin pintelit ja buutsit tarhaan ja kävikseen
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © JHT, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © JHT, thanks for Your permission..