ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

virtuaalihevonen

VAAPUKAN VEEMIL

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Vaapukan Veemil - VH-46231
# shetlanninponi, ori
# syntynyt 12.07.2008 VHKR (3v. 12.10.2008)
# omistaja Kerppa, RDN Hevoskasvatus
# kasvattaja Crystal, Vaapukka
# punahallakko, 97cm
# ko Helppo C, re 40, vaativa valjakko
# koulu-/valjakkopainoitteinen, siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Jekku ostettiin tallille pitkällisen maskotinetsinnän tuloksena, kun ihastuin herraan heti ensisilmäyksellä. Se on hyvin ponimainen luonteeltaan, sellainen kevyesti itsepäinen ja tykkää näyttää vihaiselta, vaikka luonteeltaan onkin varsinainen pehmonalle. Ei sillä, kyllä Jekkukin osaa olla varsin rasittava ja välillä sekin riekkuu tai yrittää napsaista sinua, mutta pääasiassa se on varsin hyväluontoinen ja suhteellisen rauhallinenkin kun ottaa huomioon, että se on kuitenkin ori. Muille oreille Jekku tykkää aina pörhistellä koko metrisellä olemuksellansa, mutta kumma kyllä se on silti oman laumansa pomo - pitää isommatkin hevoset kurissa, Jekku meinaan tarhailee kahden nuoremman oripojan seurassa ja pitää hyvin itsensä johtoasemassa. Tammojen lähettyvillä Jekku sitten taas tykkää kimeällä poninäänellään huutaa täysillä ja hoitajalla on varmasti tämän jälkeen korvat lukossa! Jekku onkin varsinainen naistenmies, ja vaikkei se yleensä saa hevostammoissa muuta reaktiota kuin äkäiset mulkaisut aikaiseksi, on se ehdottomasti tallilla vierailevien naishenkilöiden suosikki..

Hoitaessa Jekku osaa olla ihan sivistyneesti, vaikka välillä vähän rauhaton onkin, tässä ponissa kun on virtaa silloin kun se tietää pääsevänsä ulkoilemaan.. Jekun puhtaanapitäminen on tietynlainen haasteensa jo itsessään, sillä poika on erittäin kova piehtaroimaan ja tietenkin, mitä kuraisempaa maata löytyy, sitä mukavampaa on myös piehtarointi! Ja koska poni on muutenkin pieni ja kun se kurassa kulkee reippaammin, on sillä vatsanalus, jalat ja häntä kurakerroksen alla. Vähääkään lämpimämmällä ilmalla kannatankin ehdottomasti pojan suihkuttamista puhtaaksi ja ihan tylysti vain läntätä satulan huopineen märän ponin päälle. Muutoin kannattaa odottaa, että kura kuivuu ja sitten harjata se pois. Jekku ei ole vielä kertaakaan protestoinut mitään hoitotoimenpiteitä, joten se on varsin kiltti hoitoponi eikä kavahda niin pesuletkua kuin saksiakaan. Taluttaessa sitä sen sijaan ei pidä päästää ihan kenen käsiin vain, sillä vaikka poni suurimman osan ajasta käytttäytyykin kunnolla, saattaa se joskus intoutua joko ryysimään tai jopa hyppäämään pystyyn taluttaessa. Ketju leuan alitse tai suusta pitää pojan karkaamisyritykset ainakin hallinnassa.

Jekku on opetettu myös ajolle, se on ajaessa varsin vauhdikas, jopa vallaton tapaus, ja tämän takia sitä ei pidäkkään siinä touhussa päästää ihan kenen vain käsiin. Kun se tietää, että vaunuilla istuu hyvin herran jekut tunteva ihminen, tekee se välillä hyvinkin upeita suorituksia ja parhaimmillaan läpäisee vaativan valjakkokilpailun vaatimukset. Sen kanssa vain täytyy pysyä tomerana ja pitää se kokoajan työn touhussa, ettei sille iske tylsyys ja se rupeaisi keksimään omiaan. Ratsastaessa taasen Jekku on paljon hillitympi, välillä jopa laiska kaikessa itsepäisyydessäänkin. Useimmiten kuitenkin poika toimii varsin hyvin koulutuksensa puitteissa ja sen kanssa onkin ilo harrastaa liikuntaa, uusia asioitakin opetellaan aina välillä ja Jekku on innokas oppija. Pojan kanssa on treenattu myös ohjasajolla hieman vaativampaakin hommaa, jota se ei ratsastajan kanssa tulisi tekemään, ja se on varsin hieno poika kaikin puolin. Jekku osaa mukavasti jakaa energiaansa niin, että se käyttää sitä useimmiten oppimiseen ja tarhassa riekkumiseen, vaikka välillä jää varastoon myös energiaa riekkua käsiteltäessäkin. Yleisesti ottaen kuitenkin ihan kiltti poninpallero.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

20.12.2008 ori Vermouth v.d. Radon, e. Tinkerbell Dei

astutusmaksu 150v€, varsamaksu 200v€ elävästä varsasta
käytössä shetlanninponitammoille, äärimmäisen hyvästä syystä ehkä myös muunrotuisille

Edenelle Rafaello
100cm, rautias
shetlanninponi

Mr. Darcy
100cm, ruunikonkirjava
shetlanninponi

Slow Chemical
shetlanninponi
Miss Orange
shetlanninponi
Hiidenkorvan Rianna
101cm, ruunikko
shetlanninponi
Winnicot SWE
shetlanninponi
Kathrina of Brienwood
shetlanninponi
CW Vogue
93cm, hallakko
shetlanninponi, VVJ I, YLA 3
Bronfurst Sponji
85cm, voikko
shetlanninponi, VVJ II
Bronfurst Classic
shetlanninponi, EVM
Bronfurst Brenda
shetlanninponi, EVM
Liinun Viola
99cm, sysirautias
shetlanninponi, Ch., KTK II
Strikehill Step High
shetlanninponi
Strikehill Miss Willmott
shetlanninponi, Ch. KTK III

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

KRJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0
VVJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 0

Muut kilpailemiset:
~ ei vielä kilpaillut

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 1,5kg 1kg 2kg
KAURA 0,5l 0,5l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,25l
MELASSI 0,25l    
KIV. 1dl - -
  • sateella ja -5-+5 asteen lämpötiloissa siniharmaa sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä sinimusta toppaloimi ja jos yli -15 astetta tai sataa, niin myös kaulakappale
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma
  • etusiin pintelit pihalle

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © Betina Retvig, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © Betina Retvig, thanks for Your permission..