etusivu hevoset kasvatus e-mail

virtuaalihevonen - a sim-game horse

Verbrämen


klikkaamalla näet kuvan oikeassa koossaan

rotu: westfalen
sukupuoli: tamma
syntynyt: 08.02.2014 VHKR
täytti 4v: 08.06.2014
säkäkorkeus: 169cm
väri: ruunikonkimo
omistaja: Kerppa (VRL-00631), Poem's Warmbloods
maahantuoja: Stald Ensom
koulutus: ko Helppo A, re 120 (CIC2)
painotus: kenttäratsastus
rekisterinumero: VH14-048-0024

Kiltti hoitaa ja käsitellä, toimii vaikka junnulla. Ratsuna sopivan herkkä ja omaa hienot liikkeet, potentiaalia vaikka vaativaan kouluun. Esteillä vaatii tarkkaa ratsastusta, muuten ottaa puomeja alas urakalla. Maastoesteillä vähän varovaisempi, muutenkin todella kiva maastoillessa.

Suku on melko tuntematonta, mutta osa kilpaillutta, jopa kansainvälisellä tasolla, mutta pääasiassa suvun hevoset ovat peräisin pieniltä siittoloilta eri puolilta Saksaa, eivätkä ne ole nähneetkään kilparatoja. Kantakirjattuja oreja tamman suvusta löytyy kolmannesta polvesta, mutta mitenkään jättimäistä suosiota ei tamman suku ole Saksassa kasvattanut. Sen sijaan muualla Euroopassa tamman suku tuo tarvittua uutta verta jalostukseen!

JÄLKIKASVU
>> 20.09.2014 tamma Galaktisch de Poemé, i. Gelackmeierte
01.10.2014 ori Phibus de Poemé, i. Sacramento

KILPAILUMENESTYS
Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1298.45
Nopeus ja kestavyys: 1110.95
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Hevonen on kenttäratsastuksessa vaikeustasolla 6

SUKUTAULU

isä:
Kernig III
170cm, ruunikko
EVM
ii. Kommando
167cm, ruunikko - EVM
ie. Scmücken
165cm, rautiaankimo - EVM
emä:
Anerkennung
165cm, mustankimo
EVM
ei. Präctig
168cm, ruunikonkimo - EVM
ee. Anbiedern
163cm, mustankimo - EVM

i. Kernig III suoritti kohtalaisilla pisteillä oritestin ja sai muutaman vuoden astutusluvan, Veera on orin ensimmäistä ja viimeiseksi jäänyttä ikäluokkaa. Kernig päädyttiin ruunaamaan, kun se rupesi turhan isoegoiseksi astumaan päästyään, ruunana se kilpailee yhä helpoissa luokissa niin koulu- kuin kenttäratsastuksessakin päätyen lopulta junioriratsastajan alle. ii. Kommando on harvinaisempaa sukulinjaa edustava westfalen-ori, joka jostain syystä ei koskaan niittänyt suurta menestystä siitoshevosena, vaikka olisi tuonut uutta verta linjoihin. Se oli isoliikkeinen kouluhevonen, joka kilpaili aina kansainvälisellä tasolla asti PSG-luokissa. ie. Scmücken puolestaan on pienen siittolan kasvatti ja oman emälinjansa suvunjatkaja, se on toiminut koko ikänsä siitostammana, eikä sitä ole opetettu edes ratsun alkeisiin. Kaunispäinen tamma on hyväluontoinen ja seurallinen sekä erinomainen emätamma.

e. Anerkennung on pienen perheen omistuksessa oleva harrastetamma, aivan superhieno luonteeltaan, koska myös perheen lapset voivat sen kanssa tehdä mitä tahansa. Se ei ole koskaan kilparadoille päässyt, kun omistajilla ei ole intoa siihen puoleen, muutamat näyttelyt on kyllä käynyt kohtalaisen hyvillä arvosteluilla, joiden pohjalta perhe ylipäänsä uskalsi tammaa lähteä astuttamaankin. ei. Präctig on kilpaillut nuoruusvuosina jonkin verran kenttäratsastuksessa, mutta loukkaannuttuaan pahasti esteellä kaatuessaan, siirtyi oloneuvokseksi ja myöhemmällä iällä sille hankittiin vielä astutuslupa, montaa tammaa se ei saanut vähäisten näyttöjensä takia, vaikka ulkomuodollisesti olikin varsin komea ori. ee. Anbiedern on kilpaillut helppoja koulu- ja esteluokkia, sekä juossut jonkun verran näyttelyissäkin. Se oli kaverusten omistama tamma, jonka kanssa oli isot suunnitelmat, mutta toteutus jäi pienemmäksi.. energinen, sosiaalinen tamma sai vanhemmalla iällään neljä varsaa ja sai erityisen paljon kiitosta hyvän luonteensa periyttämisestä.


19.08.2014, maahantuoja
Kimo tamma saatiin melkein kiskoa kuljetusautosta ulos, kun neiti oli täysin sitä mieltä, että päiväuni-aika iski nyt ja tänne jäädään. Suostuipa tamma loppujen lopuksi kipittämään karsinaansa syömään ja nukkumaan rankan matkan päätteeksi.

28.08.2014
Kuulin Ensomissa olevan myynnissä mukavaluontoisen westfalen-tamman, joka soveltuu vähän lajiin kuin lajiin, vaikkei kapasiteettia ehkä isoimpiin luokkiiin asti olekaan. Tykästyin kovasti Veraan ja se saikin muuttaa meille Poemsiin samointein, lähdinhän matkaan suorilta kopin kanssa - ihan varmuuden vuoksi.. Minulle esiteltiin tammaa sekä talliolosuhteissa kuin ratsastaessakin, itse en viitsinyt selkään edes nousta, kun tuntui olevan juuri sellainen kuin mitä oli luvattukin. Veera käveli hienosti Ensomin päässä koppiin ilman suurempia miettimisiä ja matkusti rauhallisesti koko matkan tulevan kotinsa pihalle asti. Vähän huuteli kopista pois ottaessa, mutta kuulleessaan vastaushuutoja rauhoittui samointein. Vein Veeran suoraan tarhaan kaavailemieni tarhakavereiden viereen, josta se ylettyisi hieman aidan ylitse tulevia kavereita haistelemaan. Hyvin jäi sinne, ja tiesin muiden tulleen sitä ihmettelemään, kun alkoi kuulua huutomisia..

© ulkoasu & tekstit >> Kerppa, kuvat & kursivoitu teksti >> Taotao