ETUSIVU    -    HEVOSET    -    KASVATUS    -    E-MAIL

 

VERENA VR

JÄLKELÄISET & SUKU - KILPAILUT - PÄIVÄKIRJA

# Verena VR - VH-42095
# oldenburg, tamma
# syntynyt 23.01.2008 VHKR
# omistaja Kerppa, Poem's Warmbloods
# kasvattaja Milli M., Vista Ridge
# tummanpunarautias, lsi mej+otj psk vko, 168cm
# ko Prix St. Georges, re 100
# koulupainoitteinen, myös siitoskäytössä
# ei mainittavia saavutuksia

Verna on luonteeltaan varsin räväkkä ja rämäpäinen tammaneiti, jolla tuntuu hormonit hyrräävän kovemmin kuin suurella osalla oreista! Verna tykkää keimailla jokaiselle oriille ja ruunalle jonka se tapaa, ja tammoille se vain vinkuu ja näyttelee kavioitaan.. Vernan kanssa touhutessa täytyy itsekin olla kokoajan hieman varuillaan, sillä tammalta löytyy temperamenttia ja sillä takajalat huitoo varsin herkästikin jos satut koskemaan vähänkään arkaan paikkaan. Tammalle taluttaessa ketju turvan alitse, jotta pysyy hanskassa, ääntä ei kannata korottaa, koska siitä Verna vain hermostuu ja alkaa poukkoroimaan hätäännyksissään. Se on kuitenkin herkkä hevonen omalla tavallaan, loukkaantuu todella nopeasti jos käytät ääntä tamman mielestä turhan kovalla volyymillä, tai jos rupeat muuten hieman kovakouraiseksi.

Verna osaa siis olla hankala tapaus, koska sitä pitäisi käsitellä silkkihansikkain, mutta välillä se vain ei voi onnistua kun tamma touhuaa omiaan, ryysi, repii ja keimailee. Hoitaessa se seisoo yleensä niin kauan suhteellisen paikoillaan, kun sen kanssa tekee jotain, mutta heti kun lopetat harjauksen vaikkakin vain harjanvaihdon ajaksi, alkaa tamma kuopsuttamaan ja heittelehtii puolelta toiselle kiinni ollessaan. Eikä Vernaa kyllä kannata lähteä harjaamaankaan ellei sitä laita kaksin puolin kiinni, se kun muuten herkästä nappasee kiinni jos satut sitä vahingossa kutittamaan, tai sitten se hutaisee siuta koivellansa. Kumpakaan ei kovin houkutteleva vaihtoehto! Kevyellä komentamisella Verna saattaa uskoa, ettei ole asiallista käyttäytyä niin kuin tamma käyttäytyy, mutta täytyy tosiaan olla tarkka, ettei liian ankarasti sitä rankaise.

Verna osaa saada oikein kunnon sätkyjä kaikenmoisista asioista, kuten liian läheltä menevistä autoista, liian kovaäänisistä koirista tai muista vastaavista, muovipusseja ja traktoreita se pelkää kuollakseen, ja siinä onkin sitten tekemistä, olet sitten selässä tai maassa, että pidät tamman hallinnassasi kun se jotain säikähtää. Verna meinaat pystyyn hypätessään on kovin korkealla ja selässäkin on melkein mahdoton pysyä kun tamma on niin tikkusuorana, että meinaa väkisinkin valua pois satulasta.. Verna oli myös ensimmäisiä kertoja lastatessa melkoisen hankala tapaus, mutta oppi melko nopeasti, että jos se ei sinne mene hyvällä, niin kyllä sen sinne sitten pahallakin saa! Kengittäjästä Verna ei välitä pahemmin, sille on yhdentekevää, mitä se hommailee tamman jaloissa, kunhan se ei vahingossa hutki etusia kengittäessä tamman vatsan alle.

Ratsukoulutksensa alussa Verna oli varsinainen murheenkryyni leikkiessään rodeohevosta ja avustajien juostessa avuttomasti perässä naruista pidellen ja kavioita väistellen.. mutta viikon verran se jaksoi leikkiä kunnolla, ja alkoi sitten pikkuhiljaa rauhoittumaan - tosin uusien askellajien kokeilu sai taas aina saman reaktion aikaaan, mutta kun se sitten pääsi ensi kauhistuksestaan ylitse, on se osoittautunut varsin fiksuksi oppilaaksi ja sen kanssa on päästy etenemään useasti paljon nopeammin kuin muiden varsojen kanssa. Tosin Vernan kanssa hommia hankaloittaa tuo ylitammamainen käyttäytyminen, meinaat pohkeiden paikan suhteen tulee ratsastajan olla erittäin tarkka, jos ne valuvat tamman mielestä vähääkään liian taakse, niin voit olla varma, että muutama vallan lennokas pukkihan siitä seuraa.

JÄLKIKASVU, JALOSTUSINFO & SUKU

30.05.2008 ori Aksel de Poemé, i. Alvar de Poemé

tammasta on mahdollisuus saada tilausvarsoja
orivalintana joku puoliverirotu sekä rp- tai wpb-kasvatukseen soveltuva rotu

Minor's Donner Schatten
168cm, punarautias
oldenburg

Gigolour
missä?
oldenburg, Vir MVA Ch., KTK III

Hund Boy
oldenburg, EVM
Gimberly
oldenburg, EVM
Khand's Certandi
163, rautias
oldenburg
Dulcis Amor
oldenburg
Sirith G
oldenburg
CA's Verena
167cm, rautias
oldenburg
Romodour
171cm, rautias
oldenburg
Donauwind
oldenburg, EVM
Rolande
oldenburg, EVM
Dollarin Feeniks
164cm, tummanruunikko
oldenburg
Osier
oldenburg, EVM
Feinsliebchen
oldenburg, EVM

KILPAURA & MENESTYS LUKUINA

KRJ kisoista voittoja 0, sijoituksia 4

26.06.2008 KRJ ViVeHe, Vaativa A, 4/31
10.07.2008 KRJ Immortelle Park, Vaativa A, 4/25
22.07.2008 KRJ KaRa, Prix St. Georges, 6/37
12.08.2008 KRJ KaRa, Prix St. Georges, 2/33
Muut kilpailemiset:
20.07.2008 KRJ KaRa, Prix St. Georges, 31/39

PÄIVÄKIRJA JA HOITO-OHJEET

~ ei vielä juttuja päivyrissä

  AAMU PÄIVÄ ILTA
HEINÄ 3kg 3kg 3kg
KAURA 2l 2l 2l
MYSLI 0,5l 1,5l 0,5l
LESE + PELLAVA - - 0,5l
MELASSI 1l    
KIV. 1,5dl - -
  • kesällä sateella sekä +5-+15 asteessa punavihreä ohut sadeloimi
  • -5-+5 asteessa hieman topattu v.vihreäruudullinen sadeloimi
  • -5 astetta ja kylmemmällä v.punavihreä toppaloimi ja jos yli -15 astetta, niin kaulakappale
  • riimu aina tarhassa, ei välttämättä anna kiinni
  • etusiin pintelit ja buutsit tarhaan ja kävikseen
  • kävelykoneeseen villaloimi päälle, jos on kovin viileä tai kostea ilma

 

Sivuston suunnittelu ja toteutus © Kerppa, ethän kopioi mitään ilman lupaa. Kuvien © On the Bit Farm, kiitos luvasta! Kaikki tämä on virtuaalista, eikä kuvissa esiintyvä hevonen liity mitenkään sivulla löytyviin tietoihin! This is a sim-game horse and the facts in this page aren't related to the horse in the pictures! Pictures © On the Bit Farm, thanks for Your permission..