Stableyardetusivu  «»  morgan  «»  morab  «»  angloarabialainen  «»  knabstrup  «»  kasvatus

 

Founder Ring x


© Ty'N Y Bryn Farms

Nimi Founder Ring x Rekisterinumero
Syntymäaika 10.08.2014 (ikääntyy satunnaisesti) Kasvattaja Special Ring
Sukupuoli ori Omistaja Kerppa (VRL-00631), Stableyard
Säkäkorkeus 160cm Koulutustaso ko Vaativa B, re 120 (CIC3)
Rotu angloarabialainen täysiverinen (50% ox) Painotus kenttäratsastus
Väri ruunikonkimo Täytti 3v. 10.09.2014

Iloluontoinen, reaktiivinen ja herkkä ori.

Derri on pirteä kaveri, joka viihtyy ihmisten kanssa, muttei pahemmin kiukuttele edes toisille oreille - ja tarhaakin itseasiassa aina vain varsaiästä asti tutun kaverin kanssa. Kotona se tuppaa välillä huudella hieman tammoillekin, kisapaikoilla taasen huutelu on enemmän yleismaallista, kavereita kutsuvaa. Herkkänä ja oppivaisena luonteena Derristä on saatu hyvin pienillä avuilla toimiva ja se osaa myös kilpailupaikoilla kävellä kauniisti omalla paikallaan rynnimättä, ryysimättä tai kiukkuamatta, aina löysällä narulla. Siihen voi luottaa melkein kuin kiveen. Säikähtäessään se saattaa hypähtää sivulle tai taaksepäin, mutta osaa kyllä varoa tulemasta päälle. Lastaamiset, kuljettamiset, kengittämiset ja muut sujuvat myös rennoissa meiningeissä, kunhan asiat ensin esitellään rauhassa orille.

Hoitaessa Derri on utelias ja seisoo yleensä tyytyväisenä paikoillaan nauttien huomiosta. Se tykkää kovasti jos pääsee samalla häpeltämään harjoja tai vaikka riimunnarua - pojat kun ovat aina poikia, vaikka voissa paistaisi.. ori on myös tehokas ilmaisemaan kutiavista paikoista oikein tyrkyttämällä itseään rapsutettavaksi sitten kun harjauksessa tai muuta toimittaessasi osut kutiavaan kohtaan tai lähimaastoon. Osaa sentään olla rapsuttamatta takaisin, mutta ylähuuli vipattaa ja jos vain on edes seinä, mille antaa "vastapalveluksen", niin sekin käy. Kavioiden nostaminen on Derrille kyllä ollut aina vähän sellainen asia, minkä kanssa se kuhnii ja tuntuu oikein nauttivan, kun hoitaja ähertää saadakseen koiven ylös. Kyllähän se jalkansa nostaa, ja pitää kyllä kauniisti ylhäällä, mutta aina ei vain selkeästi ihan täysillä huvittaisi seistä kolmella jalalla. Haavoja hoitaessa ne jalat kyllä tuntuvat nousevan varsin herkästi, vaikka saisivat olla tiiviisti maassa! No, täytyyhän hevosessa hieman omaakin tahtoa olla.

Ratsuna ori on herkkä ja reaktiivisuus tulee yleensä ratsastaessa eniten esille. Derri on reipas ja yritteliäs, mutta myös vaatii ratsastajalta tarkat, pienet avut, ettei ammu yli menossaan. Jos avut ovat yhtään epäselvät tai tulevat turhan voimakkaina, niin herra kyllä ilmaisee asian hypähtelemällä, pyörittelemällä häntäänsä ja heittelemällä päätään. Ainakin se opettaa ratsastajalleen tehokkaasti rauhallisuutta ja pienieleisyyttä! Kun avut ovat kohdillaan, on Derri rento, reipas, luonnostaan pyöreänä ja takajalat allaan kulkeva, niin koulua kuin esteitäkin vääntäessä, kuin myös maastoradalla. Luontaisena hyppääjänä orille vaativimmatkaan maastoesteet eivät ole ongelma, se menee kyllä yli mistä tahansa, mihin sen keksit ohjata. Koulupuolella siltä saattaa välillä keskittyminen herpaantua, eikä se jaksaisi kauheasti hioa jotain yksittäistä liikettä, vaan kaipaa vaihtelua ratsastuskerran sisällä, moninaisia tehtäviä. Esteillä meno yltyy melko reippaaksi herkästi, mutta pysyy aisoissa kunhan ratsastaja muistaa olla hereillä ja rauhoittaa eteenpäinpyrkimystä.

Sukutaulu

i. Dealer Ring xx
englantilainen täysiverinen
ERJ I, KERJ I, YLA2
ii. Vir MVA Ch. Foundations xx
englantilainen täysiverinen
KTK II, ERJ III, KRJ II, MEJ II, YLA2, XLA I, Class I
iii. Prince Bold xx
englantilainen täysiverinen - EVM
iie. Rihanna xx
englantilainen täysiverinen - EVM
ie. La Gioconda xx
englantilainen täysiverinen
ERJ II, ERL II, YLA2, XLA II, Class I
iei. Flamesteed xx
englantilainen täysiverinen - EVM
iee. La Virgin xx
englantilainen täysiverinen - EVM
e. SA Ridhwana ox
arabialainen täysiverinen
ei. Nisr al Johara ox
arabialainen täysiverinen
eii. Ibn Faris ox
arabialainen täysiverinen - EVM
eie. Ma-Ajmala al Junaynah ox
arabialainen täysiverinen - EVM
ee. Ruxana Qadr +/ ox
arabialainen täysiverinen
eei. Aalamgeer ox
arabialainen täysiverinen - EVM
eee. Haafiza ox
arabialainen täysiverinen - EVM

iii. Prince Bold xx (165cm, kimo) on luonteeltaan machoileva ja melko vaikea käsitellä. Ratsuna ori on kuitenkin lupaava ja pärjännytkin kilpakentillä loistavasti, menestyen vaativissa kansallisissa kenttäluokissa. iie. Rihanna xx (162cm, musta) on lupaava estetamma, jolle Foundations xx oli ensimmäinen jälkeläinen. Kipakka ja meneväinen tammaa hyppää hyvin ja korkealta, tämä kyvykkyys onkin vienyt tamman jo varsin isoihin luokkiin kilpailemaan. iei. Flamesteed xx (169cm, ruunikko) oli raamikas ja monipuolisesti kilpaillut ori, joka niitti myös menestystä. Täysiveriseksi upean lennokkaat, tanssahtelevat liikkeet hurmasivat etenkin koulupuolen tuomarit ja siltä saralta tulikin eniten menestystä. iee. La Virgin xx (173cm, rautias) oli luonteeltaan rauhallinen ja tyyni tamma, joka niinikään viihtyi parhaiten kouluradoilla, mutta kilpaili myös esteluokissa. Eläkepäivillään tamma teki hyvää työtä terapiaratsun osassa.

eii. Ibn Faris ox (160cm, kimo) on lähes kaiken kilpaurallaan saavuttanut erittäin kookas ja näyttävä ori. Se on ollut erittäin suosittu jalostuksessa jättänyt erityisesti hyviä orijälkeläisiä. eie. Ma-Ajmala al Junaynah ox (153cm, kimo) puolestaan on upeasukuinen ja voittanut melkein kaiken mahdollisen näyttelyurallaan, tullen myös palkituksi maailman toiseksi parhaana tammana vain 9-vuoden iässä. eei. Aalamgeer ox (151cm, ruunikko) puolestaan kilpaili pitkissä matkaratsastusluokissa ja kävi vain muutamissa näyttelyissä urallaan. Kestävyytensä ja upean luonteensa vuoksi se oli kuitenkin melko suosittu jalostuksessa ja yhä haluttu nimi sukutauluissa. eee. Haafiza ox (147cm, kimo) oli pieni ja siro, kaunis kuin kukka, joka syntyi vain harvakseltaan tammojaan varsottavalle pienkasvattajalle ja tuli bongatuksi 2-vuotiaana näyttelyistä ja vaihtoi omistajaa isolla rahalla. Sittemmin se on esiintynyt edukseen näyttelyissä ja kilpaillut myös hieman ratsastusluokissa.

Jälkeläiset

Nimi Synt. Skp Emä om
x x x x x
x x x x x

Päiväkirja + kilpailut

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa
Pvm Laji Tulos
x x x
x x x

Päiväkirja

11. elokuuta 2014
Kävin tänään ensimmäisen kerran kasvattajan luona katsomassa meille vieroituksen jälkeen muuttavaa pikkuherraa, ja voi vitsit, kuin suloinen ja rohkea orivarsa minua odottikaan emänsä kanssa laiduntarhassa ulkoilmaa ihmettelemästä! Jätkä kirmaili jo varsin tehokkaan oloisesti itsekseen, hieman huolestuneen oloinen emä perässään hölkötellen. Välillä meni jalat vähän sekaisin tai muuten tasapaino horjahti sen verran, että nenä viisti maata tai mentiin lähes kuperkeikalla ympäri, mutta pienen ravistelun jälkeen matka taas jatkui. Kävipä ori toki melko säännöllisesti myös ottamassa lyhyitä tankkauksia, ettei vain energia lopu kesken kaiken. Autoin lopulta myös Noraa viemään orin emänsä kera sisälle että pääsevät hieman keskipäivän aurinkoa pakoon ja jos pieni orinalkukin malttaisi ottaa torkut..

23.07.2014 Stableyardin toiset ja kolmannet NJ-näyttelyt.