Stableyardetusivu  «»  morgan  «»  morab  «»  angloarabialainen  «»  knabstrup  «»  kasvatus

 

Glamglare Ionela x

KTK III, 68p. - Champion - KRJ III, 79,3p. - XLA II, 90p.


© Warrawee Stud

Nimi Glamglare Ionela x Rekisterinumero VH13-034-0014
Syntymäaika 01.11.2012 (täytti 8v 01.11.2013) Kasvattaja Kerppa, Stableyard
Sukupuoli tamma Omistaja Kerppa (VRL-00631), Stableyard
Säkäkorkeus 163cm Koulutustaso ko Prix St. Georges
Rotu angloarabialainen täysiverinen (50% ox) Painotus kouluratsastus
Väri mustanruunikko Täytti 4v. 01.03.2013

Näyttäväliikkeinen show-tyttö, temperamenttia ja omaa tahtoa löytyy vaikka muille jakaa, mutta oikeissa käsissä toimii kuin unelma.

Tässä tammassa on potkua ja sen kanssa saakin käyttää enempivähempi oveluutta, jotta saa haluamansa tuloksen aikaiseksi. Kärsivällisyys on myös valttia, sillä Ionela temperamenttisuudessaan ja välillä säpsyillessään kyllä koettelee jokaista käsittelijäänsä. Taluttaessa tamman menoa kannattaa pitää enempivähempi silmällä, sillä säpsähtäessään se voi hypätä syliin ja kiukutellessaan jopa hieman kevennellä etuosaansa. Yleensä tehokas eteneminen vähentää kaikensorttista ylimääräistä toimintaa, mutta myös hevosen puoleisen käden nostaminen pitää tamman kohtalaisen hyvin omalla paikallaan, vaikka kiukuttaisikin. Hoitaessa noin muutoin se yleensä seisoo kyllä kohtalaisesti paikoillaan, mutta pään viskelystä ja hännänpyörittelystä voi päätellä melko hyvin, mitkä asiat ovat ok ja mitkä kiukuttavat. Kilpailupaikoilla tamma on yleensä ottaen aina hieman kotioloja herkempi muutoin, mutta siellä se ei yleensä säpsy turhia. Herkkyys tulee esille mm. komentamisiin reagoimisissa, ratsastaessa jne. Erikoistilanteissa, kuten lastatessa, voi neiti välillä tehdä lakon, mutta jatkaa kyllä kun sille antaa hetken miettimisaikaa - mikäli alkaa pakottaa liikettä, voi olla varma ettei tamma tee enää senkään vertaa. Kengittämiset sujuu ihan ok, eläinlääkäri ei ole lempijuttuja.

Ratsuna Ionela on eteenpäinpyrkivä ja välillä vähän liikaakin. Sen kanssa ratsastaminen on tasapainoilua vauhdin järkevänä pitämisen ja toisaalta rentona pysymisen kanssa. Oikeassa tilassa ollessaan ja etenkin kun ylimääräistä energiaa ei ole päässyt kertymään, on tamma mitä mahtavin ratsastaa, koska se kulkee omalla moottorilla ja ratsastajan tehtäväksi jää ratsastusteistä ja oikeasta askellajista. Sivuttaisliikkeet ovat tammalle olleet aina sellainen helppo ja bravuurinomainen juttu, laukanvaihdot ja askellajien sisällä tapahtuvat siirtymiset taas luovat useiten jännitystiloja ja siinä saakin käyttää kaiken taitonsa, että homma pysyy mielekkäänä. Tamma ei myöskään kestä isoa toistomäärää, vaan treeneissä kannattaa asia jättää aina siihen, kun saadaan ensimmäinen onnistuminen. Vaihtelu virkistää ja Ionela nauttii todella paljon esteidenkin hyppäämisestä, etenkin maastossa, vaikka sen tekniikka ei erityisen hyvä olekaan. Maastoillessa noin muuten vauhtia riittää ja mahdolliset lenkkikaverit kannattaa pitää kaukana, koska neiti ei siedä toisia ihollaan. Myös kilpailupaikoilla kannattaa muistaa pitää tamma mahdollisimman etäällä muista ja punainen rusetti hännässäkään ei varmasti olisi huono juttu.

Sukutaulu

i. BRi Dix Degora x
angloarabialainen täysiverinen
ii. Third Degree xx
englantilainen täysiverinen
iii. Tico Tash xx
englantilainen täysiverinen, EVM
iie. Sarsaparilla xx
englantilainen täysiverinen, EVM
ie. Shiloh ox
arabialainen täysiverinen
iei. Sancho ox
arabialainen täysiverinen, EVM
iee. Acabella ox
arabialainen täysiverinen, EVM
e. Lost Foxy SZ x
angloarabialainen täysiverinen
XLA II, KRJ II
ei. Vanishing Emotions x
angloarabialainen täysiverinen
XLA I
eii. Aldebarhan'G x
angloarabialainen täysiverinen, XLA II
eie. Vir MVA Ch. Dead Emotions x
angloarabialainen täysiverinen, KTK II
ee. Kansas Foxy x
angloarabialainen täysiverinen
eei. Alpha Felix x
angloarabialainen täysiverinen, EVM
eee. Kadina x
angloarabialainen täysiverinen, EVM

Jälkeläiset

Nimi Synt. Skp Isä om
Glamglare Raccoon x 03.02.2014 tamma Jacob SZ x Stableyard
x x x x x

Kilpailut

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.15
Nopeus ja kestavyys: 0.06
Kuuliaisuus ja luonne: 1738.93
Tahti ja irtonaisuus: 2257.05
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Hevonen on kouluratsastuksessa vaikeustasolla 8

Pvm Laji Tulos
11.12.2012 NJ Special Ring (ptuom. Henna L.) irtoSERT, JS
02.07.2014 NJ Special Ring (ptuom. Vibaja irtoSERT
29.07.2014 NJ Special Ring (ptuom. Vibaja irtoSERT

Päiväkirja

13. lokakuuta 2014
Kävin ratsastamassa Ionelalla ja se odottikin minua valmiiksi kävelytettynä maneesissa hoitajansa kanssa. Aavistuksen hapan ilme naamallaan lähdettiin liikkeelle ravissa ja rupesin taivuttelemaan kevyessä ravissa ympyrällä ja välillä suuntaa vaihdellen. Pyysin välillä asettumaan ulospäin, välillä takaosaa sisälle ja muutamaa hännänpyöritystä lukuunottamatta tamma toimi melko mukavasti. Alas istuttuani otettiin siirtymisiä niin ravin sisällä kuin ravi-käynti-ravi ja ravi-pys-ravi. Tänään pysähtyminen ja siitä liikkeellelähtö sujui hienosti, mutta kesti hetken hakea toimiva paine jotta ei mentäisi ihan niin tiukkoja siirtymisiä ja pienempikin temponvaihtelu onnistuu. Otettiin myös avo- ja vastataivutuksia sekä muutama laukanvaihto ratsastelun aikana. Melko hyvä fiilis jäi, tamma oli ehkä hieman herkemmän oloinen kuin yleensä, mutta toisaalta sillä ei ollut ylimääräistä menohalua.

05. syyskuuta 2014
Hyrr, mikä keli! Tuulesta ja sateesta huolimatta mentiin Ionelan kanssa maastoilemaan pitkän kaavan mukaan - ja reippaasti, että pysyttiin lämpöisenä. Saatiin kaikeksi iloksi oriseuraa, kun Rami (Primo Avery) lähti mukaan. Hevosia ei tuntunut kalsa ja tuulinen keli häiritsevän, vaan kulkivat rinnakkain korvat tanassa reipasta tahtia. Tuttujen laukkasuorien lähistöillä alkoi meno kiireisemmäksi, mutta juuri ja juuri malttoivat odottaa lupaa laukalle ja sitten vasta paineltiinkin menemään! Melkoista kilpailua, mutta onneksi järki pysyi päässä ja saatiin myös melko keveästi hevoset alas laukalta. Kierrettiin varsin pitkä lenkki ja viimeisen kolmisen kilometriä annettiin hevosten hölkkäillä rennosti itseään rentouttaen ja palautellen, kunnes noustiin itsekin pois selästä ja käveltiin loppupätkä vielä hevosten vierellä.

18. elokuuta 2014
Iha superhieno keli ja kiukkuava tamma.. pikkuhiljaa kun se on jäämässä kisaeläkkeelle ja ruvetaan miettimään enemmänkin siitostamman uraa, niin myös kiukkuisuus on lisääntynyt. Täytynee siis lisätä liikuntaa taas kesän jäljiltä. Kävin tänään vain taluttelemassa sekä juoksuttamassa tammaa ja se harrasteli kyllä melkoista tanssahtelua ja spurttailua aina tilaisuuden tullen. Rauhallinen ja harmoninen meneminen oli hommasta kaukana, mutta saipahan hieman irrotella, vaikka voisihan se hoitaa moisen myös laitumella. Tallissa pesaisin vielä Ionelan pintapuolisesti, joka oli selkeästi tamman mieleen, melko lämmin päivä tänäänkin kuitenkin - ja tietenkin laitumelle takaisin päästessään se etsi ensimmäisenä hyvän piehtarointipaikan. Onpahan ainakin ötökkäkarkoitetta taas kerrakseen, kun kosteaan karvaan sai mutakerroksen päälle.

03. helmikuuta 2014
Yöllä tuli valvottua melkolailla, sillä Ionela rupesi osoittamaan eilen illalla merkkejä varsomiesta. Vaikka pystyin varsomiskameran kautta katselemaan tilannetta, niin täytyi silti käydä pari kertaa yön aikana varmistamassa, että miten menee. Tamma sai vihdoin varhain aamulla aikaiseksi käytyä makuulle ja alettua ponnistamaan. Tämän nähtyäni lähdin pikkuhiljaa tallin suuntaan, jotta olisin apuna mikäli apua tarvitaan. Ensisynnyttäjäksi homma hoitui kuitenkin todella hienon oloisesti ilman apuja ja kun kävin jälkeiset karsinasta hakemassa tarkasteluun, tuntui tamma suorastaan nyreältä moista tunkeilua kohtaan. Kauniisti alkoi hoidella mustaa tähtipäätä sukkajalkaista tammavarsaa ja jätinkin tammat tutustumaan toisiinsa lähtien itse aamupalastamaan.

23.07.2014 Stableyardin toiset ja kolmannet NJ-näyttelyt.